Aprikoosibostonkakku

Nappaa talteen!
| 5 dl | maitoa |
| 50 g | hiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 rkl | jauhettua kardemummaa |
| 14 dl | vehnäjauhoja |
| 200 g | margariinia |
| Täyte: | |
|---|---|
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 200 g | pehmeitä aprikooseja |
| Voiteluun: | |
| 1 kpl | kananmuna |
| Pinnalle: | |
| raesokeria | |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista. Vatkaa taikinaa hetken aikaa. Lisää joukkoon pehmeä, huoneenlämpöinen rasva ja loput jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa, kunnes rasva on täysin sekoittunut ja taikina irtoa käsistä. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kauli taikina kahdeksisuorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä päälle tuorejuusto ja ripottele päälle sokeri, vaniljasokeri ja saksilla paloitellut aprikoosit. Kääri levyt tiukalle rullalle. Leikkaa rullat kahdeksaan osaan. Asettele palat pystyyn kahteenvoideltuun irtopohjakakkuvuokaan. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista kakkuja 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.
Aprikoosibostonkakku
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | maitoa |
| 50 g | hiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 rkl | jauhettua kardemummaa |
| 14 dl | vehnäjauhoja |
| 200 g | margariinia |
Täyte: | |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 200 g | pehmeitä aprikooseja |
Voiteluun: | |
| 1 kpl | kananmuna |
Pinnalle: | |
| raesokeria | |
Valmistus
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista. Vatkaa taikinaa hetken aikaa. Lisää joukkoon pehmeä, huoneenlämpöinen rasva ja loput jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa, kunnes rasva on täysin sekoittunut ja taikina irtoa käsistä. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kauli taikina kahdeksisuorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä päälle tuorejuusto ja ripottele päälle sokeri, vaniljasokeri ja saksilla paloitellut aprikoosit. Kääri levyt tiukalle rullalle. Leikkaa rullat kahdeksaan osaan. Asettele palat pystyyn kahteenvoideltuun irtopohjakakkuvuokaan. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista kakkuja 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












