Aprikoosibostonkakku

Arvostele resepti
2 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlmaitoa
50 ghiivaa
1 tlsuolaa
2 dlsokeria
1 rkljauhettua kardemummaa
14 dlvehnäjauhoja
200 gmargariinia

Täyte:

200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
200 gpehmeitä aprikooseja

Voiteluun:

1 kplkananmuna

Pinnalle:

raesokeria

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista. Vatkaa taikinaa hetken aikaa. Lisää joukkoon pehmeä, huoneenlämpöinen rasva ja loput jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa, kunnes rasva on täysin sekoittunut ja taikina irtoa käsistä. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kauli taikina kahdeksisuorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä päälle tuorejuusto ja ripottele päälle sokeri, vaniljasokeri ja saksilla paloitellut aprikoosit. Kääri levyt tiukalle rullalle. Leikkaa rullat kahdeksaan osaan. Asettele palat pystyyn kahteenvoideltuun irtopohjakakkuvuokaan. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista kakkuja 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä