Aprikoosibostonkakku - Yhteishyvä

Aprikoosibostonkakku

???
Kappaleita
2
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Maitoa
50 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
2 dl
Sokeria
1 rkl
Jauhettua kardemummaa
14 dl
Vehnäjauhoja
200 g
Margariinia

TÄYTE:

200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
200 g
Pehmeitä aprikooseja

VOITELUUN:

1 kpl
Kananmuna

PINNALLE:

Raesokeria

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista. Vatkaa taikinaa hetken aikaa. Lisää joukkoon pehmeä, huoneenlämpöinen rasva ja loput jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa, kunnes rasva on täysin sekoittunut ja taikina irtoa käsistä. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kauli taikina kahdeksisuorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä päälle tuorejuusto ja ripottele päälle sokeri, vaniljasokeri ja saksilla paloitellut aprikoosit. Kääri levyt tiukalle rullalle. Leikkaa rullat kahdeksaan osaan. Asettele palat pystyyn kahteenvoideltuun irtopohjakakkuvuokaan. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista kakkuja 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa