Aprikoosipaistos - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aprikoosipaistos

???
Annokset
10
Jaa Somessa

Ainekset

VUOKAAN

15 g
Voita
2 kpl
(a 425 g) säilöttyjä aprikooseja

PÄÄLLE

2 kpl
Munaa
1 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
(1½ dl) ranskankermaa
1 dl
Kermaa tai aprikoosien säilöntälientä
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Mantelijauhetta

PINNALLE

2 rkl
Fariinisokeria
(mantelirouhetta)

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen.Voitele piirasvuoka voilla ja nosta sen pohjalle liemestään valutetut aprikoosinpuolikkaat. Sekoita ranskankerma ja aprikoosiliemi (tai käytä pelkästään aprikoosilientä, jos maito ei sovi).Vaahdota munat. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa. Lisää liemi, jauhot ja mantelijauhe. Kaada seos vuokaan aprikoosien päälle.Ripottele pintaan fariinisokeri. Kypsennä paistosta uunin keskellä noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa paistos lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 15.5.2019