Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aprikoosipaistos

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

Vuokaan

15 g
Voita
2 kpl
(a 425 g) säilöttyjä aprikooseja

Päälle

2 kpl
Munaa
1 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
(1½ dl) ranskankermaa
1 dl
Kermaa tai aprikoosien säilöntälientä
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Mantelijauhetta

Pinnalle

2 rkl
Fariinisokeria
(mantelirouhetta)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen.Voitele piirasvuoka voilla ja nosta sen pohjalle liemestään valutetut aprikoosinpuolikkaat. Sekoita ranskankerma ja aprikoosiliemi (tai käytä pelkästään aprikoosilientä, jos maito ei sovi).Vaahdota munat. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa. Lisää liemi, jauhot ja mantelijauhe. Kaada seos vuokaan aprikoosien päälle.Ripottele pintaan fariinisokeri. Kypsennä paistosta uunin keskellä noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa paistos lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste
Julkaistu: 27.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.