Avaruuskaalirieskat ja korianterikastike - Yhteishyvä

Avaruuskaalirieskat ja korianterikastike

???
Kappaleita
16
Ruokavalio
Joko tunnet romanescon? Kuin avaruudesta tupsahtaneen hauskan kukkakaalin. Näissä tacomaustetuissa kanarieskoissa on romanescon lisäksi myös kikherneitä, fetajuustoa ja pirteää korianterikastiketta.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(noin 600 g) romanesco-kaali
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
(300 g) maustamattomia broilerinsuikaleita
3 rkl
Öljyä
2 rkl
Tomaattipyreetä
2 rkl
Tacomausteseosta
1 tl
Oreganoa
1 - 2 dl
Vettä
1 kpl
(400/240 g) kikherneitä

KORIANTERIKASTIKE

1 kpl
Ruukku korianteria
1 kpl
Limen mehu
2 dl
Maustamatonta jogurttia
1 tl
Jauhettua korianteria
1/2 tl
Suolaa

LISÄKSI

16 kpl
Pientä rieskaa (esim. vaasan lapin rieskaset)
1 kpl
(200 g) fetajuustoa

Näin teet

1

Pilko kaali suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipulit.

1 kpl
(noin 600 g) romanesco-kaali
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2

Kuumenna 2 rkl öljyä isolla paistinpannulla. Ruskista broilerisuikaleita 5 minuuttia. Siirrä broilerisuikaleet pois pannulta, lisää pannulle 1 rkl öljyä ja ruskista sipuleita ja romanescopaloja 5 minuuttia. Laita broilerisuikaleet takaisin pannulle, lisää tomaattipyree ja mausteet. Sekoita 1 dl vettä joukkoon ja kiehauta. Valuta kikherneet siivilässä. Lisää ne pannulle ja hauduta 10 minuuttia, tai kunnes neste keittyy kasaan. Jos romanescopalat eivät ehdi kypsyä, lisää tilkka vettä ja hauduta 5 minuuttia lisää.

3 rkl
Öljyä
1 kpl
(300 g) maustamattomia broilerinsuikaleita
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 tl
Oreganoa
2 rkl
Tacomausteseosta
1 - 2 dl
Vettä
1 kpl
(400/240 g) kikherneitä
3

Hienonna kastikkeen korianteri ja purista limen mehu. Sekoita ne kastikkeen muiden ainesten kanssa.

1 kpl
Ruukku korianteria
1 kpl
Limen mehu
1 tl
Jauhettua korianteria
2 dl
Maustamatonta jogurttia
1/2 tl
Suolaa
4

Lämmitä rieskat mikrossa tai uunissa. Lusikoi broileri-romanescotäytettä rieskoille ja murenna fetaa päälle. Lusikoi kastiketta täytteelle ja taita. Tee hauska esillepano laittamalla kastikekulho ison tarjoilulautasen keskelle ja rieskat vieri viereen kastikkeen ympärille.

16 kpl
Pientä rieskaa (esim. vaasan lapin rieskaset)
1 kpl
(200 g) fetajuustoa
5

Vinkki Limellä maustettu korianterikastike sopii hienosti myös kala- ja kasvisruokien seuraan.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
Muokattu: 1.8.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g551 g
Proteiinia9 g136 g
Rasvaa5 g80 g
Kuituja4 g63 g
Energiaa kj950 15205
Energiaa kcal227 3632

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • 2 rkl Tomaattipyreetä

  • 2 rkl Tacomausteseosta

  • 1 tl Oreganoa

  • 1 - 2 dl Vettä

  • 1 tl Jauhettua korianteria

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g551 g
Proteiinia9 g136 g
Rasvaa5 g80 g
Kuituja4 g63 g
Energiaa kj950 15205
Energiaa kcal227 3632

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • 2 rkl Tomaattipyreetä

  • 2 rkl Tacomausteseosta

  • 1 tl Oreganoa

  • 1 - 2 dl Vettä

  • 1 tl Jauhettua korianteria

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.