Avaruuskaalirieskat ja korianterikastike

Nappaa talteen!
Joko tunnet romanescon? Kuin avaruudesta tupsahtaneen hauskan kukkakaalin. Näissä tacomaustetuissa kanarieskoissa on romanescon lisäksi myös kikherneitä, fetajuustoa ja pirteää korianterikastiketta.
| 1 kpl | (noin 600 g) romanesco-kaali |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | (300 g) maustamattomia broilerinsuikaleita |
| 3 rkl | öljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 rkl | tacomausteseosta |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 - 2 dl | vettä |
| 1 kpl | (400/240 g) kikherneitä |
| Korianterikastike | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1 kpl | limen mehu |
| 2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 16 kpl | pientä rieskaa (esim. vaasan lapin rieskaset) |
| 1 kpl | (200 g) fetajuustoa |
- 1.
Pilko kaali suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
- 2.
Kuumenna 2 rkl öljyä isolla paistinpannulla. Ruskista broilerisuikaleita 5 minuuttia. Siirrä broilerisuikaleet pois pannulta, lisää pannulle 1 rkl öljyä ja ruskista sipuleita ja romanescopaloja 5 minuuttia. Laita broilerisuikaleet takaisin pannulle, lisää tomaattipyree ja mausteet. Sekoita 1 dl vettä joukkoon ja kiehauta. Valuta kikherneet siivilässä. Lisää ne pannulle ja hauduta 10 minuuttia, tai kunnes neste keittyy kasaan. Jos romanescopalat eivät ehdi kypsyä, lisää tilkka vettä ja hauduta 5 minuuttia lisää.
- 3.
Hienonna kastikkeen korianteri ja purista limen mehu. Sekoita ne kastikkeen muiden ainesten kanssa.
- 4.
Lämmitä rieskat mikrossa tai uunissa. Lusikoi broileri-romanescotäytettä rieskoille ja murenna fetaa päälle. Lusikoi kastiketta täytteelle ja taita. Tee hauska esillepano laittamalla kastikekulho ison tarjoilulautasen keskelle ja rieskat vieri viereen kastikkeen ympärille.
- 5.
Vinkki Limellä maustettu korianterikastike sopii hienosti myös kala- ja kasvisruokien seuraan.
Avaruuskaalirieskat ja korianterikastike
Joko tunnet romanescon? Kuin avaruudesta tupsahtaneen hauskan kukkakaalin. Näissä tacomaustetuissa kanarieskoissa on romanescon lisäksi myös kikherneitä, fetajuustoa ja pirteää korianterikastiketta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (noin 600 g) romanesco-kaali |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | (300 g) maustamattomia broilerinsuikaleita |
| 3 rkl | öljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 rkl | tacomausteseosta |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 - 2 dl | vettä |
| 1 kpl | (400/240 g) kikherneitä |
Korianterikastike | |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1 kpl | limen mehu |
| 2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 16 kpl | pientä rieskaa (esim. vaasan lapin rieskaset) |
| 1 kpl | (200 g) fetajuustoa |
Valmistus
- 1
Pilko kaali suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
Määrä Ainesosa 1 kpl (noin 600 g) romanesco-kaali 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi - 2
Kuumenna 2 rkl öljyä isolla paistinpannulla. Ruskista broilerisuikaleita 5 minuuttia. Siirrä broilerisuikaleet pois pannulta, lisää pannulle 1 rkl öljyä ja ruskista sipuleita ja romanescopaloja 5 minuuttia. Laita broilerisuikaleet takaisin pannulle, lisää tomaattipyree ja mausteet. Sekoita 1 dl vettä joukkoon ja kiehauta. Valuta kikherneet siivilässä. Lisää ne pannulle ja hauduta 10 minuuttia, tai kunnes neste keittyy kasaan. Jos romanescopalat eivät ehdi kypsyä, lisää tilkka vettä ja hauduta 5 minuuttia lisää.
Määrä Ainesosa 3 rkl öljyä 1 kpl (300 g) maustamattomia broilerinsuikaleita 2 rkl tomaattipyreetä 1 tl oreganoa 2 rkl tacomausteseosta 1 - 2 dl vettä 1 kpl (400/240 g) kikherneitä - 3
Hienonna kastikkeen korianteri ja purista limen mehu. Sekoita ne kastikkeen muiden ainesten kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku korianteria 1 kpl limen mehu 1 tl jauhettua korianteria 2 dl maustamatonta jogurttia 1/2 tl suolaa - 4
Lämmitä rieskat mikrossa tai uunissa. Lusikoi broileri-romanescotäytettä rieskoille ja murenna fetaa päälle. Lusikoi kastiketta täytteelle ja taita. Tee hauska esillepano laittamalla kastikekulho ison tarjoilulautasen keskelle ja rieskat vieri viereen kastikkeen ympärille.
Määrä Ainesosa 16 kpl pientä rieskaa (esim. vaasan lapin rieskaset) 1 kpl (200 g) fetajuustoa - 5
Vinkki Limellä maustettu korianterikastike sopii hienosti myös kala- ja kasvisruokien seuraan.
Ravintosisältö
228
Energiaa kcal
953
Energiaa kj
5,0 g
Rasvaa
1,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,6 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,9 g
Kuituja
8,6 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
228
Energiaa kcal
953
Energiaa kj
5,0 g
Rasvaa
1,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,6 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,9 g
Kuituja
8,6 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 2 rkl Tomaattipyreetä, 2 rkl Tacomausteseosta, 1 tl Oreganoa, 1 - 2 dl Vettä, 1 tl Jauhettua korianteria, 0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












