Babat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Babat

Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1/2 tl
Suolaa
7 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Sokeria
3 kpl
Munaa
100 g
Margariinia
1 dl
Rusinoita

kuorrutusliemi

1 1/2 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
1 - 2 rkl
Rommia tai sitruunanmehua

kuorrute

1 dl
Tomusokeria
1 rkl
Sitruunanmehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mukaan suola, ruokalusikallinen sokeria ja 2 dl jauhoja. Sekoita tasaiseksi. Anna juuren kohota 15 minuuttia. Vatkaa loppu sokeri ja munat vaahdoksi ja sekoita taikinapohjaan. Alusta taikina lopuilla jauhoilla. Lisää pehmeä margariini ja rusinat. Voitele muffinivuoat margariinilla ja leikkaa niihin leivinpaperista korotetut reunat. Täytä vuoat puolilleen taikinalla ja anna kohota vielä puolisen tuntia.Kypsennä pullat 200 asteessa uunin alatasossa noin 15 minuuttia. Valmista kostutusliemi kiehuttamalla sokeri ja vesi kattilassa. Mausta liemi rommilla tai sitruunanmehulla. Valele lämpimät babat sokeriliemellä. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrute ja valuta jäähtyneiden babojen koristeeksi.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 27.1.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.