Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1/2 tlsuolaa
7 dlvehnäjauhoja
3 rklsokeria
3 kplmunaa
100 gmargariinia
1 dlrusinoita

Kuorrutusliemi

1 1/2 dlvettä
1/2 dlsokeria
1 - 2 rklrommia tai sitruunanmehua

Kuorrute

1 dltomusokeria
1 rklsitruunanmehua

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mukaan suola, ruokalusikallinen sokeria ja 2 dl jauhoja. Sekoita tasaiseksi. Anna juuren kohota 15 minuuttia. Vatkaa loppu sokeri ja munat vaahdoksi ja sekoita taikinapohjaan. Alusta taikina lopuilla jauhoilla. Lisää pehmeä margariini ja rusinat. Voitele muffinivuoat margariinilla ja leikkaa niihin leivinpaperista korotetut reunat. Täytä vuoat puolilleen taikinalla ja anna kohota vielä puolisen tuntia.Kypsennä pullat 200 asteessa uunin alatasossa noin 15 minuuttia. Valmista kostutusliemi kiehuttamalla sokeri ja vesi kattilassa. Mausta liemi rommilla tai sitruunanmehulla. Valele lämpimät babat sokeriliemellä. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrute ja valuta jäähtyneiden babojen koristeeksi.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä