

Baileys-kermaa ja keksejä


Ainekset
Reseptin ainekset Kulman keittiöstä
Valmistus
Murskaa keksit tehosekoittimessa tai kaulimella muovipussissa.
Lämmitä maito ja sekoita suklaan kanssa niin, että suklaa sulaa. Lämmitä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa 30 sekunnin pätkissä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Vispaa kerma, Baileys ja tomusokeri mahdollisimman kovaksi vaahdoksi ja jaa vaahto kahteen osaan. Sekoita suklaaseos toiseen puoleen kermaa varovasti käännellen.
Pursota tai nostele lusikalla kahta eri vaahtoa sekä keksimuruja vuorotellen kulhoihin. Voit tarjota Baileys-kerman ja keksimurut joko heti tai viilentää jääkaapissa pari tuntia, jotta suklaavaahto kovettuu.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
190
793
10,3 g
6,0 g
19,7 g
18,7 g
0,7 g
4,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
15 kpl Oreo- tai Domino-keksiä,
5 dl kermaa,
2 rkl Baileys-kermalikööriä,
0,5 dl tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli