Bataattiburger ja avokadoranskalaiset
Bataattiburger ja avokadoranskalaiset
Yhteistyössä

Bataattiburger ja avokadoranskalaiset

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplpulleaa bataattia
4 kplrotukarjanaudan burgerpihviä
3 kpltomaattia viipaleina
1 kplpussi jääsalaattia
1/2 kplpunasipulia renkaina
1 dlmajoneesia
2 tltryffelikastiketta (esim. le ife tartufata)
2 kplpkt pekonifileetä
2 kplavokadoa
öljyä + hunajaa (hetkeksi mikroon jos ei ole juoksevaa)
vintage cheddar -juustoa
sitruunaa

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Leikkaa bataatista 1 cm paksuisia kiekkoja. Sivele öljy-hunajaseoksella molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa n. 20 minuuttia.

  2. 2

    Paista tai grillaa burgerpihvit. Aseta reilu viipale vahvaa cheddaria pihvin päälle ja anna sulaa.

  3. 3

    Sekoita 1 dl majoneesia ja tryffelikastiketta, mausta suolalla ja pippurilla.

  4. 4

    Kokoa burgeri ja purista sitruunaa pintaan. Burgeri on syötävä haarukalla ja veitsellä.

  5. 5

    Bataatit voi korvata hampurilaisleivällä.

  6. 6

    Puolita avokadot ja poista kivi. Leikkaa puolikkaat kuoressaan pituussuunnassa lohkoiksi. Koverra lohkot kuoresta varovasti isolla lusikalla jotta ne pysyvät kokonaisina.

  7. 7

    Kääri avokadolohkot pekoniin.

  8. 8

    Aseta kääreet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia kunnes pekoni on rapeaa.

  9. 9

    Tarjoile burgerien seurana.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä