Bataattikakku

Nappaa talteen!
| 250 g | bataattia |
| 2 1/2 dl | fariinisokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | jauhettua muskottipähkinää |
| 2 kpl | keltuaista |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | (80 g) mantelirouhetta |
| 1/2 kpl | (200 ml) kookosmaitoa |
| 2 kpl | valkuaista |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä bataatti pienessä määrässä vettä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta. Lisää puolet sokerista ja soseuta seos sauvasekoittimella. Siirrä kattila syrjään. Sekoita jauhot, jäljellä oleva sokeri, kaneli ja muskottipähkinä kulhossa. Tee seoksen keskelle syvennys ja kaada siihen keltuaiset, öljy, sooda ja vaniljasokeri. Lisää mantelit, kookosmaito ja bataattisose. Sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan, johon on ripoteltu kookoshiutaleita. Paista uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hieman, kumoa se alustalle ja anna sen jäähtyä.
Bataattikakku
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | bataattia |
| 2 1/2 dl | fariinisokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | jauhettua muskottipähkinää |
| 2 kpl | keltuaista |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | (80 g) mantelirouhetta |
| 1/2 kpl | (200 ml) kookosmaitoa |
| 2 kpl | valkuaista |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä bataatti pienessä määrässä vettä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta. Lisää puolet sokerista ja soseuta seos sauvasekoittimella. Siirrä kattila syrjään. Sekoita jauhot, jäljellä oleva sokeri, kaneli ja muskottipähkinä kulhossa. Tee seoksen keskelle syvennys ja kaada siihen keltuaiset, öljy, sooda ja vaniljasokeri. Lisää mantelit, kookosmaito ja bataattisose. Sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan, johon on ripoteltu kookoshiutaleita. Paista uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hieman, kumoa se alustalle ja anna sen jäähtyä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












