Bataattikakku - Yhteishyvä

Bataattikakku

???
Annokset
12
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
Bataattia
2 1/2 dl
Fariinisokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Jauhettua muskottipähkinää
2 kpl
Keltuaista
3/4 dl
Rypsiöljyä
1 tl
Ruokasoodaa
1 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
(80 g) mantelirouhetta
1/2 kpl
(200 ml) kookosmaitoa
2 kpl
Valkuaista

Näin teet

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä bataatti pienessä määrässä vettä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta. Lisää puolet sokerista ja soseuta seos sauvasekoittimella. Siirrä kattila syrjään. Sekoita jauhot, jäljellä oleva sokeri, kaneli ja muskottipähkinä kulhossa. Tee seoksen keskelle syvennys ja kaada siihen keltuaiset, öljy, sooda ja vaniljasokeri. Lisää mantelit, kookosmaito ja bataattisose. Sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan, johon on ripoteltu kookoshiutaleita. Paista uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hieman, kumoa se alustalle ja anna sen jäähtyä.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa