Bataattikakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Bataattikakku

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta

Ainekset

250 g
Bataattia
2 1/2 dl
Fariinisokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Jauhettua muskottipähkinää
2 kpl
Keltuaista
3/4 dl
Rypsiöljyä
1 tl
Ruokasoodaa
1 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
(80 g) mantelirouhetta
1/2 kpl
(200 ml) kookosmaitoa
2 kpl
Valkuaista

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä bataatti pienessä määrässä vettä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta. Lisää puolet sokerista ja soseuta seos sauvasekoittimella. Siirrä kattila syrjään. Sekoita jauhot, jäljellä oleva sokeri, kaneli ja muskottipähkinä kulhossa. Tee seoksen keskelle syvennys ja kaada siihen keltuaiset, öljy, sooda ja vaniljasokeri. Lisää mantelit, kookosmaito ja bataattisose. Sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan, johon on ripoteltu kookoshiutaleita. Paista uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hieman, kumoa se alustalle ja anna sen jäähtyä.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.