Bortskeitto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkeräkaalia
2 kplpunajuurta
3 kplporkkanaa
1 kplpalsternakka
1 1/2 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
2 rkltummaa balsamiviinietikkaa
1 kplsmetanaa
2 rkljuoksevaa hunajaa
1 dlmauste- tai suolakurkkukuutioita

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja suikaloi kaali. Pese, kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakka.

    Kiehauta vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot, paloitellut kasvikset ja balsamiviinietikka. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku.

    Tarjoa smetanan, hunajan ja maustekurkkukuutioiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 l Vettä, 1 dl Mauste- tai suolakurkkukuutioita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä