Bortskeitto

Nappaa talteen!
| 500 g | keräkaalia |
| 2 kpl | punajuurta |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | palsternakka |
| 1 1/2 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 2 rkl | tummaa balsamiviinietikkaa |
| 1 kpl | smetanaa |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 dl | mauste- tai suolakurkkukuutioita |
- 1.
Huuhtele ja suikaloi kaali. Pese, kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakka.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot, paloitellut kasvikset ja balsamiviinietikka. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku.
Tarjoa smetanan, hunajan ja maustekurkkukuutioiden kanssa.
Bortskeitto
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | keräkaalia |
| 2 kpl | punajuurta |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | palsternakka |
| 1 1/2 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 2 rkl | tummaa balsamiviinietikkaa |
| 1 kpl | smetanaa |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 dl | mauste- tai suolakurkkukuutioita |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja suikaloi kaali. Pese, kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakka.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot, paloitellut kasvikset ja balsamiviinietikka. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku.
Tarjoa smetanan, hunajan ja maustekurkkukuutioiden kanssa.
Ravintosisältö
223
Energiaa kcal
935
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
19,5 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
223
Energiaa kcal
935
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
19,5 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 l Vettä, 1 dl Mauste- tai suolakurkkukuutioita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























