Bortskeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Bortskeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Keräkaalia
2 kpl
Punajuurta
3 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Palsternakka
1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
2 rkl
Tummaa balsamiviinietikkaa
1 kpl
Smetanaa
2 rkl
Juoksevaa hunajaa
1 dl
Mauste- tai suolakurkkukuutioita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja suikaloi kaali. Pese, kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakka.

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot, paloitellut kasvikset ja balsamiviinietikka. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku.

Tarjoa smetanan, hunajan ja maustekurkkukuutioiden kanssa.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 12.8.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

935

223

12,0 g

7,5 g

21,5 g

19,5 g

5,5 g

3,5 g

2,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 l Vettä,

1 dl Mauste- tai suolakurkkukuutioita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli