Broccolini-papaijasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Broccolini-papaijasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kun marinoit broccolinit sitruunaöljyssä, salaatti ei kaipaa muuta kastiketta.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Papaija
1 kpl
(200 g) broccolineja
1/2 dl
Suolapähkinöitä
1 kpl
(100 g) jääsalaattia
1 rkl
Korianterinlehtiä hienonnettuna
1 rkl
Mintunlehtiä hienonnettuna
1 rkl
Parmesaanijuustolastuja
1/2 kpl
Granaattiomenaa

marinadi

1/2 dl
Sitruunamehua
1 kpl
Valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl
Öljyä
1 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise papaija. Poista siemenet. Paahda 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

1 kpl
Papaija
2

Sekoita marinadin ainekset keskenään.

1 kpl
Valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl
Sokeria
1 dl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/2 dl
Sitruunamehua
3

Keitä broccolineja 4–5 minuuttia. Valuta ja kaada marinadi broccolinien päälle.

1 kpl
(200 g) broccolineja
4

Kuori ja kuutioi paahdettu papaija.

1 kpl
Papaija
5

Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Revi salaatti tarjoiluvadille. Lisää broccolinit, papaijat, pähkinät, yrtit ja parmesaanilastut. Koristele granaattiomenansiemenillä.

1/2 dl
Suolapähkinöitä
1 kpl
(100 g) jääsalaattia
1 kpl
(200 g) broccolineja
1 kpl
Papaija
1 rkl
Korianterinlehtiä hienonnettuna
1 rkl
Mintunlehtiä hienonnettuna
1 rkl
Parmesaanijuustolastuja
1/2 kpl
Granaattiomenaa
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 21.3.2018
Muokattu: 4.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1385

331

26,8 g

2,0 g

14,0 g

13,5 g

5,0 g

6,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Korianterinlehtiä hienonnettuna,

1 rkl Mintunlehtiä hienonnettuna,

1 rkl Parmesaanijuustolastuja,

Valkosipulinkynsi hienonnettuna,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli