Broilerinmaksapasteija | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Broilerinmaksapasteija

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Itse tehty broilerinmaksapasteija saa makua muun muassa appelsiinista ja timjamista. Tarjoa maksapasteijaa seisovassa pöydässä tai vie tuliaislahjaksi leivän kera.

Ainekset

300 g
Broilerinmaksaa (pakaste)
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
100 g
Voita
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
1 tl
Timjamia
1 1/2 tl
Hienoa merisuolaa
2 rkl
Konjakkia tai appelsiinimehua

pinnalle

1 kpl
Liivatelehti
1 dl
Kanalientä
1 rkl
Soijakastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata maksa jääkaapissa. Valuta ja poista tarvittaessa kalvot. Kuivaa maksat talouspaperilla. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit pienessä määrässä voita. Mausta raastetulla appelsiininkuorella ja timjamilla. Lisää pannulle loppu voi. Lisää maksat ja paista nopeasti molemmin puolin niin, että ne jäävät sisältä punertaviksi. Kaada seos tehosekoittimeen. Jauha tasaiseksi. Mausta suolalla ja konjakilla tai mehulla. Kaada seos noin 0,5 litran uunivuokaan tai useampaan pienempään. Peitä kelmulla. Anna vuoan hyytyä viileässä tunnin ajan. Liota liivate kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta kanaliemi soijan kanssa ja liuota liivate liemeen. Lusikoi hieman jäähtynyt liemi vuoan päälle. Anna vetäytyä kylmässä ennen tarjoamista.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 27.10.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

498

119

9,4 g

5,6 g

1,4 g

0,3 g

0,1 g

5,9 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

Appelsiinin raastettu kuori,

1 tl Timjamia,

1,5 tl Hienoa merisuolaa,

Liivatelehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli