Broilerinmaksapasteija - Yhteishyvä

Broilerinmaksapasteija

???
Itse tehty broilerinmaksapasteija saa makua muun muassa appelsiinista ja timjamista. Tarjoa maksapasteijaa seisovassa pöydässä tai vie tuliaislahjaksi leivän kera.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Broilerinmaksaa (pakaste)
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
100 g
Voita
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
1 tl
Timjamia
1 1/2 tl
Hienoa merisuolaa
2 rkl
Konjakkia tai appelsiinimehua

PINNALLE

1 kpl
Liivatelehti
1 dl
Kanalientä
1 rkl
Soijakastiketta

Näin teet

1

Sulata maksa jääkaapissa. Valuta ja poista tarvittaessa kalvot. Kuivaa maksat talouspaperilla. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit pienessä määrässä voita. Mausta raastetulla appelsiininkuorella ja timjamilla. Lisää pannulle loppu voi. Lisää maksat ja paista nopeasti molemmin puolin niin, että ne jäävät sisältä punertaviksi. Kaada seos tehosekoittimeen. Jauha tasaiseksi. Mausta suolalla ja konjakilla tai mehulla. Kaada seos noin 0,5 litran uunivuokaan tai useampaan pienempään. Peitä kelmulla. Anna vuoan hyytyä viileässä tunnin ajan. Liota liivate kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta kanaliemi soijan kanssa ja liuota liivate liemeen. Lusikoi hieman jäähtynyt liemi vuoan päälle. Anna vetäytyä kylmässä ennen tarjoamista.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 27.10.2018

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g14 g
Proteiinia6 g59 g
Rasvaa9 g94 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj498 4977
Energiaa kcal119 1190

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • Appelsiinin raastettu kuori

  • 1 tl Timjamia

  • 1,5 tl Hienoa merisuolaa

  • Liivatelehti

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g14 g
Proteiinia6 g59 g
Rasvaa9 g94 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj498 4977
Energiaa kcal119 1190

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • Appelsiinin raastettu kuori

  • 1 tl Timjamia

  • 1,5 tl Hienoa merisuolaa

  • Liivatelehti

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.