Broilerinmaksapatee - Yhteishyvä

Broilerinmaksapatee

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Iso sipuli
400 g
Jauhettua broilerin maksaa
200 g
Sika-nautajauhelihaa
2 dl
Kuohukermaa
1 dl
Korppujauhoja
2 kpl
Kananmunaa
10 kpl
Anjovisfileetä
1 rkl
Siirappia
1/2 tl
Muskottipähkinää
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Valkopippuria
1/4 tl
Inkivääriä
1/2 tl
Rosmariinia

Näin teet

1

Kuori ja silppua sipuli. Sekoita tehosekoittimessa keskenään jauhettu maksa, jauheliha, kerma ja korppujauhot. Lisää munat yksitellen. Mausta seos ja lisää anjovikset, siirappi ja sipulisilppu. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele korkeareunainen pateevuoka ja kaada massa vuokaan. Halutessasi voit vuorata vuoan reunat ohuin pekonisiivuin. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä vesihauteessa 175 asteessa reilu kaksi tuntia, kunnes sisälämpö on noin 68-70 astetta. Jäähdytä ja kumoa tarjolle.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 15.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa