Browniet

arvosana5/5

(2)arviota
10 Palaa

45 min (josta 15 min aktiivista)

Suklaata rakastavan lempileivonnainen on tietysti brownie! Leivo klassiset amerikkalaiset browniet tummasta suklaasta ja rouhi mukaan reilusti rapeaa saksanpähkinää. Nauti brownies-palat sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gmargariinia
1 dlsokeria
2 kplkananmunaa
100 gtummaa suklaata
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
1/4 tlsuolaa
100 g(1 ps) saksanpähkinöitä
1/2 dlmaitoa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    1 dlsokeria
  2. 2

    Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
  3. 3

    Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa noin kymmenen sekunnin pätkissä välillä sekoittaen. Anna jäähtyä ja sekoita suklaasula taikinaan.

    MääräAinesosa
    100 gtummaa suklaata
  4. 4

    Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Rouhi pähkinät. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon ja pähkinöiden kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1 tlvaniljasokeria
    1/4 tlsuolaa
    100 g(1 ps) saksanpähkinöitä
    1/2 dlmaitoa
  5. 5

    Voitele ja jauhota vuoka (20 x 25 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

  6. 6

    Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä ja paloittele, tai tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä