Browniet | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Browniet

Browniet

timer-icon15 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Suklaata rakastavan lempileivonnainen on tietysti brownie! Leivo klassiset amerikkalaiset browniet tummasta suklaasta ja rouhi mukaan reilusti rapeaa saksanpähkinää. Nauti brownies-palat sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset

100 g
margariinia
1 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
100 g
tummaa suklaata
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
1/2 dl
maitoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

100 g
margariinia
1 dl
sokeria
2

Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

2 kpl
kananmunaa
3

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa noin kymmenen sekunnin pätkissä välillä sekoittaen. Anna jäähtyä ja sekoita suklaasula taikinaan.

100 g
tummaa suklaata
4

Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Rouhi pähkinät. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon ja pähkinöiden kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.

1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
1/2 dl
maitoa
5

Voitele ja jauhota vuoka (20 x 25 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

6

Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä ja paloittele, tai tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 15.12.2009
Muokattu: 11.3.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1127

269

18,9 g

5,7 g

19,8 g

14,4 g

1,7 g

4,5 g

0,5 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli