Browniet
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suklaata rakastavan lempileivonnainen on tietysti brownie! Leivo klassiset amerikkalaiset browniet tummasta suklaasta ja rouhi mukaan reilusti rapeaa saksanpähkinää. Nauti brownies-palat sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
| 100 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 100 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 1/2 dl | maitoa |
- 1.
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
- 2.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- 3.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa noin kymmenen sekunnin pätkissä välillä sekoittaen. Anna jäähtyä ja sekoita suklaasula taikinaan.
- 4.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Rouhi pähkinät. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon ja pähkinöiden kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
- 5.
Voitele ja jauhota vuoka (20 x 25 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- 6.
Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä ja paloittele, tai tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Browniet
arvosana5/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Suklaata rakastavan lempileivonnainen on tietysti brownie! Leivo klassiset amerikkalaiset browniet tummasta suklaasta ja rouhi mukaan reilusti rapeaa saksanpähkinää. Nauti brownies-palat sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 100 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 1/2 dl | maitoa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 1 dl sokeria - 2
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa - 3
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa noin kymmenen sekunnin pätkissä välillä sekoittaen. Anna jäähtyä ja sekoita suklaasula taikinaan.
Määrä Ainesosa 100 g tummaa suklaata - 4
Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Rouhi pähkinät. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon ja pähkinöiden kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria 1/4 tl suolaa 100 g (1 ps) saksanpähkinöitä 1/2 dl maitoa - 5
Voitele ja jauhota vuoka (20 x 25 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- 6
Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä ja paloittele, tai tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Ravintosisältö
269
Energiaa kcal
1127
Energiaa kj
18,9 g
Rasvaa
5,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
14,4 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
269
Energiaa kcal
1127
Energiaa kj
18,9 g
Rasvaa
5,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
14,4 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























