Curry-kukkakaalikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Curry-kukkakaalikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Kukkakaali (n. 600 g)
2 rkl
Öljyä
1/4 tl
Suolaa
1 rkl
Öljyä
3 kpl
Sipulia
1 tl
Currya
1 l
Vettä
1 kpl
Kasvis- tai kanaliemikuutio
1/2 dl
Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja paloittele kukkakaali. Kääntele kukkakaalit öljyssä, johon on sekoitettu suola. Paahda kaalin kukintoja uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa ja paista sipuleita miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää curry ja sekoita. Lisää kattilaan paahdetut kukkakaalit, vesi ja liemikuutio. Keitä hiljaisella lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto. Jätä halutessasi muutama kukinto koristeeksi. Mausta vielä hienonnetulla persiljalla ja tarjoile.Joissain liemikuutioissa on viljaa. Varmista tarvittaessa gluteiinittomuus pakkauksesta.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.2.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.