Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva


Nappaa talteen!
Curryglazella paahdettu broileri hurmaa yksinkertaisuudellaan. Helposti valmistettava glaze tuo broileriin makean ja paahteisen maun. Tarjoile paahdettu broileri rapeiden kesältä maistuvien varhaisperunaranskalaisten kera.
| 4 kpl | broilerin rintaleikkeitä tai fileitä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Varhaisperunaranskalaiset | |
|---|---|
| 800 g | varhaisperunaa lohkottuna |
| 2 dl | öljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | tryffeliöljyä |
| Curryglaze | |
| 1 dl | ketsuppia |
| 1 rkl | punaista currytahnaa |
| 2 rkl | worcestershire-kastiketta |
| 1 1/2 dl | punaviinietikkaa |
| 4 dl | ananasmehua |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | curryjauhetta |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 2 tl | suolaa |
| 1 dl | muscovadosokeria |
Valmista curryglaze. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä laakeassa kattilassa hiljalleen noin 20 minuuttia tai kunnes nesteestä on haihtunut kolmannes.
Valmista varhaisperunaranskalaiset. Lämmitä öljy laakeassa kattilassa noin 130°C asteeseen ja kypsennä perunoita öljyssä noin 10 minuuttia. Nosta perunat pois öljystä ja nosta öljyn lämpö 180°C asteeseen. Kypsennä perunat öljyssä noin 15 minuuttia ja valuta hyvin. Mausta suolalla ja tilkalla tryffeliöljyä.
Mausta broilerit suolalla ja mustapippurilla. Paahda broileriin pannulla kauniin ruskea väri molemmin puolin. Penslaa broilerit curryglazella ja paahda 200° C uunissa noin 6-7 minuuttia, kunnes curryglaze on tarttunut pintaan ja sisälämpö 62°C. Anna broilerin levätä hetki folion alla.
Leikkaa broilerit halki tai useampaan osaan ja tarjoile rapeiden perunoiden sekä tuoreen salaatin kanssa.


arvosana3/5
Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Curryglazella paahdettu broileri hurmaa yksinkertaisuudellaan. Helposti valmistettava glaze tuo broileriin makean ja paahteisen maun. Tarjoile paahdettu broileri rapeiden kesältä maistuvien varhaisperunaranskalaisten kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | broilerin rintaleikkeitä tai fileitä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Varhaisperunaranskalaiset | |
| 800 g | varhaisperunaa lohkottuna |
| 2 dl | öljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | tryffeliöljyä |
Curryglaze | |
| 1 dl | ketsuppia |
| 1 rkl | punaista currytahnaa |
| 2 rkl | worcestershire-kastiketta |
| 1 1/2 dl | punaviinietikkaa |
| 4 dl | ananasmehua |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | curryjauhetta |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 2 tl | suolaa |
| 1 dl | muscovadosokeria |
Valmista curryglaze. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä laakeassa kattilassa hiljalleen noin 20 minuuttia tai kunnes nesteestä on haihtunut kolmannes.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | muscovadosokeria |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1 1/2 dl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | curryjauhetta |
| 2 tl | suolaa |
| 2 rkl | worcestershire-kastiketta |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 4 dl | ananasmehua |
| 1 dl | ketsuppia |
| 1 rkl | punaista currytahnaa |
Valmista varhaisperunaranskalaiset. Lämmitä öljy laakeassa kattilassa noin 130°C asteeseen ja kypsennä perunoita öljyssä noin 10 minuuttia. Nosta perunat pois öljystä ja nosta öljyn lämpö 180°C asteeseen. Kypsennä perunat öljyssä noin 15 minuuttia ja valuta hyvin. Mausta suolalla ja tilkalla tryffeliöljyä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | varhaisperunaa lohkottuna |
| 1 tl | suolaa |
| 2 dl | öljyä |
| 1/4 tl | tryffeliöljyä |
Mausta broilerit suolalla ja mustapippurilla. Paahda broileriin pannulla kauniin ruskea väri molemmin puolin. Penslaa broilerit curryglazella ja paahda 200° C uunissa noin 6-7 minuuttia, kunnes curryglaze on tarttunut pintaan ja sisälämpö 62°C. Anna broilerin levätä hetki folion alla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | broilerin rintaleikkeitä tai fileitä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Leikkaa broilerit halki tai useampaan osaan ja tarjoile rapeiden perunoiden sekä tuoreen salaatin kanssa.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
885
Energiaa kcal
3704
Energiaa kj
59,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
47,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
885
Energiaa kcal
3704
Energiaa kj
59,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
47,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl suolaa, 1 tl suolaa, 0.25 tl tryffeliöljyä, 2 rkl Worcestershire-kastiketta, 1.5 dl punaviinietikkaa, 4 dl ananasmehua, 1 tl curryjauhetta, 1 kpl kanelitanko, 2 tl suolaa, 1 dl muscovadosokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli