Curryglazella paahdettu broileri ja varhaisperunaranskalaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Curryglazella paahdettu broileri ja varhaisperunaranskalaiset

Curryglazella paahdettu broileri ja varhaisperunaranskalaiset

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Curryglazella paahdettu broileri hurmaa yksinkertaisuudellaan. Helposti valmistettava glaze tuo broileriin makean ja paahteisen maun. Tarjoile paahdettu broileri rapeiden kesältä maistuvien varhaisperunaranskalaisten kera.

Ainekset

4 kpl
broilerin rintaleikkeitä tai fileitä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

varhaisperunaranskalaiset

800 g
varhaisperunaa lohkottuna
2 dl
öljyä
1 tl
suolaa
1/4 tl
tryffeliöljyä

curryglaze

1 dl
ketsuppia
1 rkl
punaista currytahnaa
2 rkl
Worcestershire-kastiketta
1 1/2 dl
punaviinietikkaa
4 dl
ananasmehua
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
curryjauhetta
1 kpl
kanelitanko
2 tl
suolaa
1 dl
muscovadosokeria

Valmistus

1

Valmista curryglaze. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä laakeassa kattilassa hiljalleen noin 20 minuuttia tai kunnes nesteestä on haihtunut kolmannes.

1 dl
muscovadosokeria
1 kpl
kanelitanko
1 1/2 dl
punaviinietikkaa
1 tl
curryjauhetta
2 tl
suolaa
2 rkl
Worcestershire-kastiketta
1 tl
paprikajauhetta
4 dl
ananasmehua
1 dl
ketsuppia
1 rkl
punaista currytahnaa
2

Valmista varhaisperunaranskalaiset. Lämmitä öljy laakeassa kattilassa noin 130°C asteeseen ja kypsennä perunoita öljyssä noin 10 minuuttia. Nosta perunat pois öljystä ja nosta öljyn lämpö 180°C asteeseen. Kypsennä perunat öljyssä noin 15 minuuttia ja valuta hyvin. Mausta suolalla ja tilkalla tryffeliöljyä.

800 g
varhaisperunaa lohkottuna
1 tl
suolaa
2 dl
öljyä
1/4 tl
tryffeliöljyä
3

Mausta broilerit suolalla ja mustapippurilla. Paahda broileriin pannulla kauniin ruskea väri molemmin puolin. Penslaa broilerit curryglazella ja paahda 200° C uunissa noin 6-7 minuuttia, kunnes curryglaze on tarttunut pintaan ja sisälämpö 62°C. Anna broilerin levätä hetki folion alla.

4 kpl
broilerin rintaleikkeitä tai fileitä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Leikkaa broilerit halki tai useampaan osaan ja tarjoile rapeiden perunoiden sekä tuoreen salaatin kanssa.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 31.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3704

885

59,5 g

6,5 g

38,3 g

7,3 g

2,5 g

47,3 g

1,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl suolaa,

1 tl suolaa,

0,25 tl tryffeliöljyä,

2 rkl Worcestershire-kastiketta,

1,5 dl punaviinietikkaa,

4 dl ananasmehua,

1 tl curryjauhetta,

1 kpl kanelitanko,

2 tl suolaa,

1 dl muscovadosokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli