Curryglazella paahdettu broileri ja varhaisperunaranskalaiset
Curryglazella paahdettu broileri ja varhaisperunaranskalaiset
Yhteistyössä

Curryglazella paahdettu broileri ja varhaisperunaranskalaiset

arvosana3/5

(1)arvio
4 Annosta

Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Curryglazella paahdettu broileri hurmaa yksinkertaisuudellaan. Helposti valmistettava glaze tuo broileriin makean ja paahteisen maun. Tarjoile paahdettu broileri rapeiden kesältä maistuvien varhaisperunaranskalaisten kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplbroilerin rintaleikkeitä tai fileitä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Varhaisperunaranskalaiset

800 gvarhaisperunaa lohkottuna
2 dlöljyä
1 tlsuolaa
1/4 tltryffeliöljyä

Curryglaze

1 dlketsuppia
1 rklpunaista currytahnaa
2 rklworcestershire-kastiketta
1 1/2 dlpunaviinietikkaa
4 dlananasmehua
1 tlpaprikajauhetta
1 tlcurryjauhetta
1 kplkanelitanko
2 tlsuolaa
1 dlmuscovadosokeria

Valmistus

  1. 1

    Valmista curryglaze. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä laakeassa kattilassa hiljalleen noin 20 minuuttia tai kunnes nesteestä on haihtunut kolmannes.

    MääräAinesosa
    1 dlmuscovadosokeria
    1 kplkanelitanko
    1 1/2 dlpunaviinietikkaa
    1 tlcurryjauhetta
    2 tlsuolaa
    2 rklworcestershire-kastiketta
    1 tlpaprikajauhetta
    4 dlananasmehua
    1 dlketsuppia
    1 rklpunaista currytahnaa
  2. 2

    Valmista varhaisperunaranskalaiset. Lämmitä öljy laakeassa kattilassa noin 130°C asteeseen ja kypsennä perunoita öljyssä noin 10 minuuttia. Nosta perunat pois öljystä ja nosta öljyn lämpö 180°C asteeseen. Kypsennä perunat öljyssä noin 15 minuuttia ja valuta hyvin. Mausta suolalla ja tilkalla tryffeliöljyä.

    MääräAinesosa
    800 gvarhaisperunaa lohkottuna
    1 tlsuolaa
    2 dlöljyä
    1/4 tltryffeliöljyä
  3. 3

    Mausta broilerit suolalla ja mustapippurilla. Paahda broileriin pannulla kauniin ruskea väri molemmin puolin. Penslaa broilerit curryglazella ja paahda 200° C uunissa noin 6-7 minuuttia, kunnes curryglaze on tarttunut pintaan ja sisälämpö 62°C. Anna broilerin levätä hetki folion alla.

    MääräAinesosa
    4 kplbroilerin rintaleikkeitä tai fileitä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Leikkaa broilerit halki tai useampaan osaan ja tarjoile rapeiden perunoiden sekä tuoreen salaatin kanssa.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl suolaa, 1 tl suolaa, 0.25 tl tryffeliöljyä, 2 rkl Worcestershire-kastiketta, 1.5 dl punaviinietikkaa, 4 dl ananasmehua, 1 tl curryjauhetta, 1 kpl kanelitanko, 2 tl suolaa, 1 dl muscovadosokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
19.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä