Daim-leivokset - Yhteishyvä

Daim-leivokset

???
Paloja
20
Jaa Somessa

Ainekset

175 g
Margariinia
200 g
Taloussuklaata
2 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
Suolaa
3 kpl
Munaa
1 kpl
Levy (200 g) daimin makuista maitosuklaata
3 dl
Vehnäjauhoja

KUORRUTUS:

1 kpl
Levy (200 g) daimin makuista maitosuklaata
1 dl
Kuohukermaa
25 g
Margariinia

Näin teet

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata margariini ja taloussuklaa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokerit ja suola. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää sekoitellen suklaa-rasvaseokseen. Rouhi suklaa ja lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot seokseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista uunin keskitasolla noin 25min. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä mielellään seuraavaan päivään. Valmista kuorrutus paloittelemalla suklaa kattilaan, lisää joukkoon kerma ja margariini. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna levyn jäähtyä viileässä. Ota piparkakkumuotilla paloja levystä tai leikkaa levy neliöiksi. Leikkaa ylijäävistä osista esimerkiksi pieniä neliöitä.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa