Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Daim-leivokset

Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa

Ainekset

175 g
Margariinia
200 g
Taloussuklaata
2 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
Suolaa
3 kpl
Munaa
1 kpl
Levy (200 g) daimin makuista maitosuklaata
3 dl
Vehnäjauhoja

Kuorrutus:

1 kpl
Levy (200 g) daimin makuista maitosuklaata
1 dl
Kuohukermaa
25 g
Margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata margariini ja taloussuklaa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokerit ja suola. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää sekoitellen suklaa-rasvaseokseen. Rouhi suklaa ja lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot seokseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista uunin keskitasolla noin 25min. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä mielellään seuraavaan päivään. Valmista kuorrutus paloittelemalla suklaa kattilaan, lisää joukkoon kerma ja margariini. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna levyn jäähtyä viileässä. Ota piparkakkumuotilla paloja levystä tai leikkaa levy neliöiksi. Leikkaa ylijäävistä osista esimerkiksi pieniä neliöitä.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.