Daim-leivokset

Nappaa talteen!
| 175 g | margariinia |
| 200 g | taloussuklaata |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 3 kpl | munaa |
| 1 kpl | levy (200 g) daimin makuista maitosuklaata |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| Kuorrutus: | |
|---|---|
| 1 kpl | levy (200 g) daimin makuista maitosuklaata |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 25 g | margariinia |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata margariini ja taloussuklaa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokerit ja suola. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää sekoitellen suklaa-rasvaseokseen. Rouhi suklaa ja lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot seokseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista uunin keskitasolla noin 25min. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä mielellään seuraavaan päivään. Valmista kuorrutus paloittelemalla suklaa kattilaan, lisää joukkoon kerma ja margariini. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna levyn jäähtyä viileässä. Ota piparkakkumuotilla paloja levystä tai leikkaa levy neliöiksi. Leikkaa ylijäävistä osista esimerkiksi pieniä neliöitä.
Daim-leivokset
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 175 g | margariinia |
| 200 g | taloussuklaata |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 3 kpl | munaa |
| 1 kpl | levy (200 g) daimin makuista maitosuklaata |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
Kuorrutus: | |
| 1 kpl | levy (200 g) daimin makuista maitosuklaata |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 25 g | margariinia |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata margariini ja taloussuklaa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokerit ja suola. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää sekoitellen suklaa-rasvaseokseen. Rouhi suklaa ja lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot seokseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista uunin keskitasolla noin 25min. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä mielellään seuraavaan päivään. Valmista kuorrutus paloittelemalla suklaa kattilaan, lisää joukkoon kerma ja margariini. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna levyn jäähtyä viileässä. Ota piparkakkumuotilla paloja levystä tai leikkaa levy neliöiksi. Leikkaa ylijäävistä osista esimerkiksi pieniä neliöitä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























