Sulata rasva ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sulata samalla 2 rkl rasvaa muffinssipellin kolojen voitelua varten.
Yhdistä jauhot, sokeri ja sooda kulhossa. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää jogurtti ja jäähtynyt rasva munien joukkoon. Yhdistä munaseos ja kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vatkaa, ettei taikinaan tule sitkoa.
Annostele 2/3 taikinasta muffinssipellin koloihin. Lusikoi kunkin muffinssin keskelle vajaa ruokalusikallinen hilloa. Lusikoi loppu taikina päälle. Paista donitsimuffinsseja 200-asteisessa uunissa 16–18 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä.
Jos kuorrutat muffinssit tomusokerikuorrutteella, laita tomusokeria pieneen kulhoon ja lisää vettä pieni tilkka kerrallaan, koko ajan sekoittaen, kunnes seos on jämäkkää mutta levittyvää. Lusikoi kuorrutus leivonnaisten päälle ja viimeistele koristerakeilla. Jos haluat sokeroida muffinssit kaneli-sokeriseoksessa, yhdistä lautasella ½ dl sokeria ja 2 tl kanelia ja pyörittele kuumat muffinssit seoksessa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
299
1251
14,4 g
5,7 g
37,4 g
23,2 g
1,1 g
4,2 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl jauhettua kardemummaa,
1 tl vaniljasokeria,
tomusokeria ja koristerakeita,
sokeria ja kanelia,
2 rkl margariinia vuokien voiteluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli