Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ebi Furai ja Ponzu-majoneesi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

12kpl tuoreita (pakastettuja) jättirapuja

Taikina:

2 kpl
kananmunaa
1dl vehnäjauhoja
3dl pankojauhoja
1tl suolaa
1tl valkopippuria

Paistamiseen:

n. 5dl öljyä

Ponzu-majoneesi:

1/2 kpl
limen mehu
1/4 kpl
keräkaalia
4rkl majoneesia
Ponzu-kastiketta
1rkl soijakastiketta
ripaus mustapippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Sulata jättiravut yön yli jääkaapissa.

2

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa keskenään ja nosta jääkaappiin odottelemaan.

3

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, juustohöylä tai vihannesleikkuri sopii tähän hyvin.

4

Leikkaa jättiravunpyrstöihin vatsapuolelle pitkittäin viilto ja poikittain n10 viiltoa. Huom! vain noin 3mm syvät viillot. Painele leikkuulautaa vasten pyrstöt suoriksi pötköiksi.

5

Riko kananmunien rakenne kulhossa.

6

Laita vehnäjauhot ja panko korppujauho erillisiin kulhoihin.

7

Leivitä ravunpyrstöt pyörittämällä yksitellen ensin vehnäjauhossa, sitten dippaa kananmunassa ja pyörittele pankossa.

8

Kuumenna öljy kattilassa 180 asteeseen. Voit tarkistaa lämpötilan lämpömittarilla, tai tehdä testin pienellä palalla leivitettyä rapua. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun ravunpalanen rupeaa kuplimaan kunnolla ja nousee pintaan.

9

Uppopaista ravunpyrstöt neljän erissä muutama minuutti tai kun leivite muuttuu kullanruskeaksi.

10

Asettele kulhoihin pohjalle ilmavasti keräkaalisuikaleet ja ravunpyrstöt kaaliin nojaamaan.

11

Tarjoile Ponzumajoneesin kanssa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 18.12.2019
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.