Ebi Furai ja Ponzu-majoneesi
Ebi Furai ja Ponzu-majoneesi
Yhteistyössä

Ebi Furai ja Ponzu-majoneesi

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
12kpl tuoreita (pakastettuja) jättirapuja

Taikina:

2 kplkananmunaa
1dl vehnäjauhoja
3dl pankojauhoja
1tl suolaa
1tl valkopippuria

Paistamiseen:

n. 5dl öljyä

Ponzu-majoneesi:

1/2 kpllimen mehu
1/4 kplkeräkaalia
4rkl majoneesia
ponzu-kastiketta
1rkl soijakastiketta
ripaus mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Sulata jättiravut yön yli jääkaapissa.

  2. 2

    Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa keskenään ja nosta jääkaappiin odottelemaan.

  3. 3

    Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, juustohöylä tai vihannesleikkuri sopii tähän hyvin.

  4. 4

    Leikkaa jättiravunpyrstöihin vatsapuolelle pitkittäin viilto ja poikittain n10 viiltoa. Huom! vain noin 3mm syvät viillot. Painele leikkuulautaa vasten pyrstöt suoriksi pötköiksi.

  5. 5

    Riko kananmunien rakenne kulhossa.

  6. 6

    Laita vehnäjauhot ja panko korppujauho erillisiin kulhoihin.

  7. 7

    Leivitä ravunpyrstöt pyörittämällä yksitellen ensin vehnäjauhossa, sitten dippaa kananmunassa ja pyörittele pankossa.

  8. 8

    Kuumenna öljy kattilassa 180 asteeseen. Voit tarkistaa lämpötilan lämpömittarilla, tai tehdä testin pienellä palalla leivitettyä rapua. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun ravunpalanen rupeaa kuplimaan kunnolla ja nousee pintaan.

  9. 9

    Uppopaista ravunpyrstöt neljän erissä muutama minuutti tai kun leivite muuttuu kullanruskeaksi.

  10. 10

    Asettele kulhoihin pohjalle ilmavasti keräkaalisuikaleet ja ravunpyrstöt kaaliin nojaamaan.

  11. 11

    Tarjoile Ponzumajoneesin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025