Feta tuo mukavasti makua herkullisiin kasvislettuihin. Hyödynnä tähän reseptiin kuivahtaneet vaaleat leipäpalat.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkesäkurpitsa
1 tlsuolaa
1 kplhapan omena
1 kplraaka peruna
1 kplpieni sipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
100 gfetajuustoa
1 kplruukku tilliä
3 kplvaaleaa, hieman kuivahtanutta leipää
2 kplkananmunaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja nosta siivilään kerroksittain suolan kanssa. Anna nesteen valua pois puolisen tuntia. Purista raasteesta ylimääräinen neste ja nosta raaste kulhoon. Kuori omena, peruna ja sipuli ja raasta ne kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet ja murskaa tai raasta fetajuusto. Hienonna tilli. Jauha leipäviipaleet hienoksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Kuumenna öljyä lettupannulla ja paista kasvispihvit hitaasti miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä