Feta-kurkkuveneet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Feta-kurkkuveneet

timer-icon15 min
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Hauskannäköiset kurkkuveneet kruunaavat juhlapöydän vaikkapa ylioppilasjuhlissa tai synttärijuhlissa.

Ainekset

2 kpl
Kurkkua
150 g
Vihreitä kivettömiä oliiveja
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
150 g
Fetajuustoa
1 rkl
Oliiviöljyä
Tillisilppua

lisäksi

Cocktailtikkuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Silppua oliivit. Hienonna basilika. Survo fetajuusto tahnaksi haarukalla. Sekoita tahna oliivi-basilikasilppuun. Lisää öljy.

Leikkaa juustohöylällä toisesta kurkusta n. 20 kpl ohuita viipaleita purjeita varten. Halkaise kurkut pitkittäin. Koverra siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurkuista muutaman senttimetrin paloja veneiksi. Lusikoi veneille reilusti täytettä. Tee purjeet pistämällä kurkkuviipaleita tikkuihin ja kiinnitä ne veneisiin. Ripottele pinnalle tilliä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

282

67

6,0 g

1,9 g

0,8 g

0,8 g

0,9 g

2,2 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukkua basilikaa,

Tillisilppua,

Cocktailtikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli