Feta-punajuurikiusaus | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Feta-punajuurikiusaus

Feta-punajuurikiusaus

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Punajuuri valloittaa maulla, värillä ja tuoksulla! Feta-punajuurikiusaus maistuu sellaisenaan tai lisäkkeenä. Timjami ja valkosipuli viimeistelevät kasvisruoan.

Ainekset

4 kpl
(n. 800 g) punajuurta
4 kpl
(n. 400 g) kiinteää perunaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 tl
Timjamia
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
100 g
Fetajuustoa
2 1/2 dl
Kasvislientä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja suikaloi tai raasta juurekset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa juuressuikaleet, valkosipulit ja mausteet. Murusta fetajuusto. Levitä kasvikset kerroksittain fetan kanssa voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle kasvisliemi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin foliolla peitettynä 30 minuuttia. Poista folio, nosta lämpö 225 asteeseen ja jatka paistamista noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

2

Sekoita kulhossa juuressuikaleet, valkosipulit ja mausteet. Murusta fetajuusto. Levitä kasvikset kerroksittain fetan kanssa voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle kasvisliemi.

2 tl
Timjamia
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
100 g
Fetajuustoa
2 1/2 dl
Kasvislientä
3

Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin foliolla peitettynä 30 minuuttia. Poista folio, nosta lämpö 225 asteeseen ja jatka paistamista noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

655

157

7,0 g

4,0 g

15,3 g

6,0 g

2,5 g

6,5 g

1,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

2 tl Timjamia,

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli