Fileetä salaattipedillä

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gnaudan ulkofileetä
1 rklöljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

nippu erilaisia salaatteja, esim. tammenlehvää ja jääsalaattia
200 gretiisejä
2 kpluutta sipulia varsineen
150 gsinihomejuustoa

Kastike:

3 rkloliiviöljyä
1 1/2 rklvalkoviinietikkaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
8 - 10 kplisoa hienonnettua basilikanlehteä

Valmistus

  1. 1

    Nosta liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä. Kuivaa lihan pinta paperilla ja hiero pintaan öljyä. Paahda lihapala kauttaaltaan kuumalla parilalla ja työnnä fileen paksuimpaan kohtaa lihamittari. Vähennä grillistä lämpöä ja anna fileen kypsyä, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Nosta filee folioarkin päälle, mausta suolalla ja pippurilla ja kääri folioon vetäytymään 15 minuutiksi. Pese ja revi salaatit tarjoiluvadille. Leikkaa retiisit ja sipulit renkaiksi ja paloittele päälle homejuusto. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja nostele salaatin päälle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta tasaisesti salaatin päälle. Tarjoa heti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025