Fileetä salaattipedillä | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Fileetä salaattipedillä

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

700 g
Naudan ulkofileetä
1 rkl
Öljyä
Suolaa ja rouhittua mustapippuria

lisäksi:

Nippu erilaisia salaatteja, esim. tammenlehvää ja jääsalaattia
200 g
Retiisejä
2 kpl
Uutta sipulia varsineen
150 g
Sinihomejuustoa

kastike:

3 rkl
Oliiviöljyä
1 1/2 rkl
Valkoviinietikkaa
Suolaa ja rouhittua mustapippuria
8 - 10 kpl
Isoa hienonnettua basilikanlehteä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä. Kuivaa lihan pinta paperilla ja hiero pintaan öljyä. Paahda lihapala kauttaaltaan kuumalla parilalla ja työnnä fileen paksuimpaan kohtaa lihamittari. Vähennä grillistä lämpöä ja anna fileen kypsyä, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Nosta filee folioarkin päälle, mausta suolalla ja pippurilla ja kääri folioon vetäytymään 15 minuutiksi. Pese ja revi salaatit tarjoiluvadille. Leikkaa retiisit ja sipulit renkaiksi ja paloittele päälle homejuusto. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja nostele salaatin päälle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta tasaisesti salaatin päälle. Tarjoa heti.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.6.2009
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.