Fileetä salaattipedillä

Nappaa talteen!
| 700 g | naudan ulkofileetä |
| 1 rkl | öljyä |
| suolaa ja rouhittua mustapippuria | |
| Lisäksi: | |
|---|---|
| nippu erilaisia salaatteja, esim. tammenlehvää ja jääsalaattia | |
| 200 g | retiisejä |
| 2 kpl | uutta sipulia varsineen |
| 150 g | sinihomejuustoa |
| Kastike: | |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 1/2 rkl | valkoviinietikkaa |
| suolaa ja rouhittua mustapippuria | |
| 8 - 10 kpl | isoa hienonnettua basilikanlehteä |
- 1.
Nosta liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä. Kuivaa lihan pinta paperilla ja hiero pintaan öljyä. Paahda lihapala kauttaaltaan kuumalla parilalla ja työnnä fileen paksuimpaan kohtaa lihamittari. Vähennä grillistä lämpöä ja anna fileen kypsyä, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Nosta filee folioarkin päälle, mausta suolalla ja pippurilla ja kääri folioon vetäytymään 15 minuutiksi. Pese ja revi salaatit tarjoiluvadille. Leikkaa retiisit ja sipulit renkaiksi ja paloittele päälle homejuusto. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja nostele salaatin päälle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta tasaisesti salaatin päälle. Tarjoa heti.
Fileetä salaattipedillä
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | naudan ulkofileetä |
| 1 rkl | öljyä |
| suolaa ja rouhittua mustapippuria | |
Lisäksi: | |
| nippu erilaisia salaatteja, esim. tammenlehvää ja jääsalaattia | |
| 200 g | retiisejä |
| 2 kpl | uutta sipulia varsineen |
| 150 g | sinihomejuustoa |
Kastike: | |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 1/2 rkl | valkoviinietikkaa |
| suolaa ja rouhittua mustapippuria | |
| 8 - 10 kpl | isoa hienonnettua basilikanlehteä |
Valmistus
- 1
Nosta liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä. Kuivaa lihan pinta paperilla ja hiero pintaan öljyä. Paahda lihapala kauttaaltaan kuumalla parilalla ja työnnä fileen paksuimpaan kohtaa lihamittari. Vähennä grillistä lämpöä ja anna fileen kypsyä, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Nosta filee folioarkin päälle, mausta suolalla ja pippurilla ja kääri folioon vetäytymään 15 minuutiksi. Pese ja revi salaatit tarjoiluvadille. Leikkaa retiisit ja sipulit renkaiksi ja paloittele päälle homejuusto. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja nostele salaatin päälle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta tasaisesti salaatin päälle. Tarjoa heti.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












