Fileetä salaattipedillä - Yhteishyvä

Fileetä salaattipedillä

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

700 g
Naudan ulkofileetä
1 rkl
Öljyä
Suolaa ja rouhittua mustapippuria

LISÄKSI:

Nippu erilaisia salaatteja, esim. tammenlehvää ja jääsalaattia
200 g
Retiisejä
2 kpl
Uutta sipulia varsineen
150 g
Sinihomejuustoa

KASTIKE:

3 rkl
Oliiviöljyä
1 1/2 rkl
Valkoviinietikkaa
Suolaa ja rouhittua mustapippuria
8 - 10 kpl
Isoa hienonnettua basilikanlehteä

Näin teet

1

Nosta liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä. Kuivaa lihan pinta paperilla ja hiero pintaan öljyä. Paahda lihapala kauttaaltaan kuumalla parilalla ja työnnä fileen paksuimpaan kohtaa lihamittari. Vähennä grillistä lämpöä ja anna fileen kypsyä, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Nosta filee folioarkin päälle, mausta suolalla ja pippurilla ja kääri folioon vetäytymään 15 minuutiksi. Pese ja revi salaatit tarjoiluvadille. Leikkaa retiisit ja sipulit renkaiksi ja paloittele päälle homejuusto. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja nostele salaatin päälle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta tasaisesti salaatin päälle. Tarjoa heti.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.6.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa