Friteeratut meriravut

Nappaa talteen!
| 8 - 12 kpl | meriravun pyrstöä (scampia) |
| Maustamiseen : | |
|---|---|
| 2 - 3 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | valkoviiniä tai valkoviinietikkaa |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä puserrettuna |
| 1 tl | rosmariinia hienonnettuna |
| 1 rkl | persiljaa silputtuna |
| ripaus suolaa ja valkopippuria | |
| Kuorruttamiseen : | |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | munaa |
| ripaus suolaa ja sitruunapippuria | |
| Paistamiseen: | |
| 1/2 l | öljyä |
- 1.
Osta isoja meriravun pyrstöjä pakastettuina tai kevyesti suolattuina. Älä lisää suolaa, jos sitä on jo ravuissa. Valuta ravut ja sulata tarpeen mukaan.Sekoita mausteliemen ainekset ja valuta ravunpyrstöjen päälle. Kääntele niitä liemessä ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.Vatkaa munat kevyesti ja sekoita niihin vatkaamatta jauhot. Lisää mausteet. Kasta tikkuihin työnnetyt ravunpyrstöt yksi kerrallaan taikinaan ja kypsennä kuumassa öljyssä molemmin puolin. Kypsymisaika on yhdeltä vartaalta noin 4 minuuttia. Tarjoa lisänä oliiveja, chilillä maustettua majoneesikastiketta ja kasvisvartaita, jotka kypsennät samassa öljyssä ravunpyrstöjen jälkeen.
Friteeratut meriravut
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 - 12 kpl | meriravun pyrstöä (scampia) |
Maustamiseen : | |
| 2 - 3 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | valkoviiniä tai valkoviinietikkaa |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä puserrettuna |
| 1 tl | rosmariinia hienonnettuna |
| 1 rkl | persiljaa silputtuna |
| ripaus suolaa ja valkopippuria | |
Kuorruttamiseen : | |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | munaa |
| ripaus suolaa ja sitruunapippuria | |
Paistamiseen: | |
| 1/2 l | öljyä |
Valmistus
- 1
Osta isoja meriravun pyrstöjä pakastettuina tai kevyesti suolattuina. Älä lisää suolaa, jos sitä on jo ravuissa. Valuta ravut ja sulata tarpeen mukaan.Sekoita mausteliemen ainekset ja valuta ravunpyrstöjen päälle. Kääntele niitä liemessä ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.Vatkaa munat kevyesti ja sekoita niihin vatkaamatta jauhot. Lisää mausteet. Kasta tikkuihin työnnetyt ravunpyrstöt yksi kerrallaan taikinaan ja kypsennä kuumassa öljyssä molemmin puolin. Kypsymisaika on yhdeltä vartaalta noin 4 minuuttia. Tarjoa lisänä oliiveja, chilillä maustettua majoneesikastiketta ja kasvisvartaita, jotka kypsennät samassa öljyssä ravunpyrstöjen jälkeen.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












