Friteeratut meriravut

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
8 - 12 kplmeriravun pyrstöä (scampia)

Maustamiseen :

2 - 3 rkloliiviöljyä
2 rklvalkoviiniä tai valkoviinietikkaa
3 kplvalkosipulinkynttä puserrettuna
1 tlrosmariinia hienonnettuna
1 rklpersiljaa silputtuna
ripaus suolaa ja valkopippuria

Kuorruttamiseen :

1 dlvehnäjauhoja
2 kplmunaa
ripaus suolaa ja sitruunapippuria

Paistamiseen:

1/2 löljyä

Valmistus

  1. 1

    Osta isoja meriravun pyrstöjä pakastettuina tai kevyesti suolattuina. Älä lisää suolaa, jos sitä on jo ravuissa. Valuta ravut ja sulata tarpeen mukaan.Sekoita mausteliemen ainekset ja valuta ravunpyrstöjen päälle. Kääntele niitä liemessä ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.Vatkaa munat kevyesti ja sekoita niihin vatkaamatta jauhot. Lisää mausteet. Kasta tikkuihin työnnetyt ravunpyrstöt yksi kerrallaan taikinaan ja kypsennä kuumassa öljyssä molemmin puolin. Kypsymisaika on yhdeltä vartaalta noin 4 minuuttia. Tarjoa lisänä oliiveja, chilillä maustettua majoneesikastiketta ja kasvisvartaita, jotka kypsennät samassa öljyssä ravunpyrstöjen jälkeen.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä