Glaseerattu kassler
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uunissa paistetun lihan voi kuumentaa grillissä joko kokonaisena tai paksuina viipaleina. Kasslerin voi repiä kypsänä nyhtölihaksi.
| 2 kg | possun kassleria |
| Mausteliemi | |
|---|---|
| 4 dl | ananasmehua |
| 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 1 dl | soijakastiketta |
| 3 rkl | ketsuppia |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 2 rkl | sinappia |
| 2 rkl | chilikastiketta |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan. Keitä lientä 10–15 minuuttia.
- 2.
Pane liha syvään vuokaan. Kaada päälle liemi. Peitä kaksinkertaisella foliolla. Kypsennä lihaa 175- asteisessa uunissa 4–5 tuntia.
- 3.
Poista folio ja valele lihan pinta liemellä. Kypsennä vielä 15 minuuttia ilman foliota.
- 4.
Kaada 3 dl paistolientä kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet.
- 5.
Viimeistele liha pannulla, uunissa tai grillissä paksuina viipaleina tai kokonaisena kastikkeella valellen.
Glaseerattu kassler
Uunissa paistetun lihan voi kuumentaa grillissä joko kokonaisena tai paksuina viipaleina. Kasslerin voi repiä kypsänä nyhtölihaksi.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kg | possun kassleria |
Mausteliemi | |
| 4 dl | ananasmehua |
| 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 1 dl | soijakastiketta |
| 3 rkl | ketsuppia |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 2 rkl | sinappia |
| 2 rkl | chilikastiketta |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan. Keitä lientä 10–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 dl ananasmehua 1/2 dl valkoviinietikkaa 1 dl soijakastiketta 3 rkl ketsuppia 1 dl fariinisokeria 2 rkl sinappia 2 rkl chilikastiketta 3 kpl valkosipulinkynttä 1 tl suolaa 1 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Pane liha syvään vuokaan. Kaada päälle liemi. Peitä kaksinkertaisella foliolla. Kypsennä lihaa 175- asteisessa uunissa 4–5 tuntia.
Määrä Ainesosa 2 kg possun kassleria - 3
Poista folio ja valele lihan pinta liemellä. Kypsennä vielä 15 minuuttia ilman foliota.
- 4
Kaada 3 dl paistolientä kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet.
- 5
Viimeistele liha pannulla, uunissa tai grillissä paksuina viipaleina tai kokonaisena kastikkeella valellen.
Ravintosisältö
471
Energiaa kcal
1972
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,5 g
Hiilihydraatteja
16,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
38,8 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
471
Energiaa kcal
1972
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,5 g
Hiilihydraatteja
16,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
38,8 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























