Keitä maustelientä 10–15 minuuttia. Pane liha syvään vuokaan. Kaada päälle liemi. Peitä kaksinkertaisella foliolla. Kypsennä lihaa 175- asteisessa uunissa 4–5 tuntia. Valele lihan pinta liemellä ja kypsennä vielä 15 minuuttia ilman foliota. Kaada 3 dl lientä kattilaan, lisää 2 rkl fariinisokeria, keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet. Kuumenna liha grillissä paksuina viipaleina tai kokonaisena kastikkeella valellen. Tai revi liha silpuksi ja kuumenna kastikkeella kostutettuna.
Vinkki! Käytä nyhtölihaa nakkien tilalla hodareissa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1963
469
27,0 g
9,3 g
17,2 g
16,5 g
0,2 g
38,7 g
2,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1 tl Suolaa,
1 tl Mustapippurirouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli