Glögisilli

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Glögi maustaa sillin ihanan jouluiseksi. Glögillä maustetun sillin makuun vaikuttaa se, millaisen glögin valitset liemeen. Jos käytät glögitiivistettä, laimenna se juoman vahvuiseksi ennen liemen keittämistä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
180 g(1 pkt) kevyesti suolattua sillifileetä
100 g(1 kpl) porkkanaa
1 kplpunasipuli
1 kplrosmariininoksa

Mausteliemi

2 dlglögijuomaa
1 dlsokeria
3 rklpunaviinietikkaa

Valmistus

  1. 1

    Aloita kiehauttamalla mausteliemen ainekset. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    2 dlglögijuomaa
    1 dlsokeria
    3 rklpunaviinietikkaa
  2. 2

    Huuhtele, kuivaa ja paloittele sillifileet. Pese, kuori ja viipaloi porkkana. Kuori ja viipaloi punasipuli.

    MääräAinesosa
    180 g(1 pkt) kevyesti suolattua sillifileetä
    100 g(1 kpl) porkkanaa
    1 kplpunasipuli
  3. 3

    Lado sillipaloja, porkkanaviipaleita, sipulirenkaita ja rosmariinitupsuja kerroksittain lasipurkkiin. Kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa muutama päivä.

    MääräAinesosa
    1 kplrosmariininoksa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl rosmariininoksa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Pia Arnould
30.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä