Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gluteeniton mansikka-juustokakku

Gluteeniton mansikka-juustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Kaunis vaaleanpunainen täyte juustokakkuun valmistuu helposti pakastemansikoista ja helppo kakkupohja gluteenittomista kekseistä. Koristele täyteläinen juustokakku raikkailla tuoreilla mansikoilla. Ilman uunia tehtävä kakku tekeytyy kätevästi jääkaapissa yön yli.

Ruokavaliot

Ainekset

Täyte

250 g
(1 ps) mansikoita (pakaste)
5 kpl
Liivatelehteä
1 dl
Sokeria
200 g
(1 prk) tuorejuustoa
200 g
(1 prk) maitorahkaa
2 1/2 dl
(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Pohja

160 g
(1 pkt) gluteenittomia digestivekeksejä
75 g
margariinia

Koristelu

250 g
mansikoita (tuoreita)

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Ota pakastemansikat huoneenlämpöön sulamaan pari tuntia ennen kakun valmistamista.

250 g
(1 ps) mansikoita (pakaste)
2

Hienonna keksit. Sulata margariini mikrossa tai kattilassa liedellä. Kumoa keksimurut kulhoon ja sekoita margariinisula joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksimuru vuoan pohjalle.

160 g
(1 pkt) gluteenittomia digestivekeksejä
75 g
margariinia
3

Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Ota sulaneista mansikoista 2–3 rkl mehua talteen. Soseuta sulaneet mansikat. Sekoita sokeri, tuorejuusto ja maitorahka mansikkasoseeseen. Vaahdota toisessa kulhossa vaniljakastike. Kuumenna mansikkamehu kiehuvan kuumaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoitellen. Kääntele vaniljavaahto lopuksi joukkoon.

5 kpl
Liivatelehteä
250 g
(1 ps) mansikoita (pakaste)
200 g
(1 prk) tuorejuustoa
200 g
(1 prk) maitorahkaa
1 dl
Sokeria
2 1/2 dl
(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4

Kumoa täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja siirrä jääkaappiin hyytymään yön yli.

5

Ennen tarjoamista irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla.

250 g
mansikoita (tuoreita)

Vinkki! Valmiin kakun voi pakastaa. Pakasta kakku hyytyneenä ja jääkaappikylmänä. Sulata jäinen kakku hitaasti jääkaapissa, noin 12–24 tuntia. Koristele sulatuksen jälkeen.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 25.5.2012
Muokattu: 6.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

238

997

13,1 g

5,1 g

22,4 g

17,8 g

1,1 g

6,2 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli