Gluteeniton mansikka-juustokakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mansikka-juustokakku

Gluteeniton mansikka-juustokakku

Fork and knife
13 Annosta
Fork and knife
13 Annosta
Herkullinen ja kauniin vaaleanpunainen juustokakku valmistuu mansikoista. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaa päivään ennen tarjoilua.

Ainekset

300 g
(2 pkt) mantelimassaa
2 kpl
Kananmunaa
3 rkl
Perunajauhoja

täyte

5 kpl
Liivatelehteä
250 g
(pakaste)mansikoita
1 dl
Sokeria
250 g
(250 g) mascarpone-tuorejuustoa
200 g
(1 prk) maitorahkaa
2 1/2 dl
(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 rkl
Laimennettua mansikkamehua
Mansikoita koristeeksi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Viipaloi mantelimassa ja siirrä leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen kananmunien ja perunajauhojen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa (halkaisijaltaan 24 cm) irtopohjakakkuvuoka leivinpaperilla. Kaada massa vuokaan. Paista pohja 175-asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia. Nosta vuoka jäähtymään. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Huuhtele monitoimikone ja soseuta (sulaneet) mansikat ja sokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja rahka ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota eri kulhossa vaniljakastike. Kuumenna pienessä kasarissa mansikkamehu ja liuota joukkoon puristetut liivatteet. Valuta liivateseos ohuena nauhana mansikka-rahkaseokseen. Nostele joukkoon vaniljavaahto.Puhdista ja vuoraa kakkuvuoka puhtaalla leivinpaperilla. Aseta pohjalle mantelikakkupohja. Kaada täyte päälle. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele mansikoilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.5.2012
Muokattu: 28.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.