Gluteeniton saaristolaisleipä - Yhteishyvä

Gluteeniton saaristolaisleipä

Gluteeniton saaristolaisleipä
Kappaleita
3
Ruokavalio
Valmista aito saaristolaisleipä gluteenittomana. Mehevä leipä maistuu esimerkiksi graavikalan kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 l
Piimää
1 1/2 kpl
Palaa (à 50 g) hiivaa
3 rkl
Psylliumia
3 dl
Tummaa siirappia
2 tl
Suolaa
5 dl
Tattarijauhoja
2 dl
Gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl
Pellavansiemeniä
1 dl
Perunajauhoja

LISÄKSI

1/2 dl
Tummaa siirappia
1/2 dl
Vettä

Vinkki: Saaristolaisleipä sopii mainiosti myös myyjäisherkuksi. [Tulosta ainesosaluettelo täältä]

Näin teet

1

Lämmitä piimä mikrossa kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää psyllium ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää siirappi ja suola. Sekoita.

3 rkl
Psylliumia
3 dl
Tummaa siirappia
1 l
Piimää
1 1/2 kpl
Palaa (à 50 g) hiivaa
2 tl
Suolaa
2

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Voitele kolme noin 1 litran leipävuokaa ja jaa taikina niihin. Jätä vuokiin kohoamisvaraa. Anna leipien kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin tunti.

2 dl
Gluteenittomia kaurahiutaleita
5 dl
Tattarijauhoja
1 dl
Pellavansiemeniä
1 dl
Perunajauhoja
3

Paista leipiä 175-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia. Voitele leipien pintoja siirapin ja veden seoksella pari kertaa paistamisen loppuvaiheessa, viimeisen puolen tunnin aikana.

1/2 dl
Tummaa siirappia
1/2 dl
Vettä
4

Anna leipien jäähtyä noin tunti ennen kumoamista. Gluteeniton saaristolaisleipä säilyy jääkaapissa kelmuun käärittynä noin 4 päivää.

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 15.10.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja241 g722 g
Proteiinia28 g84 g
Rasvaa13 g39 g
Kuituja10 g31 g
Energiaa kj5160 15479
Energiaa kcal1233 3698

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 palaa Palaa (à 50 g) hiivaa

  • 3 rkl Psylliumia

  • 2 tl Suolaa

  • 1 dl Pellavansiemeniä

  • 0,5 dl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja241 g722 g
Proteiinia28 g84 g
Rasvaa13 g39 g
Kuituja10 g31 g
Energiaa kj5160 15479
Energiaa kcal1233 3698

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 palaa Palaa (à 50 g) hiivaa

  • 3 rkl Psylliumia

  • 2 tl Suolaa

  • 1 dl Pellavansiemeniä

  • 0,5 dl Vettä

Resepti
Kati Pohja

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.