Gluteeniton vadelmakääretorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gluteeniton kääretorttu perunajauhosta

Gluteeniton vadelmakääretorttu

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Pelkistä perunajauhoista syntyy pehmeä ja helposti rullautuva gluteeniton kääretorttu. Anna valmiin kääretortun mehevöityä jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä pari tuntia ennen koristelua ja tarjoamista.

Ruokavaliot

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

täyte

200 g
Vadelmia
1 dl
Vadelmahilloa

pinnalle

3 dl
Vispikermaa
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
50 g
Vadelmia
Mintun lehtiä
Vaaleanpunaista sokerimassaa, halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin. Lisää seos munavaahtoon siivilän läpi samalla taikinaa käännellen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteessa noin 10 minuuttia.

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Perunajauhoja
2

Ripottele puhtaalle leivinpaperille ohut kerros sokeria. Kumoa valmis kääretorttulevy sokerin päälle, irrota varovasti leivinpaperi torttupohjasta.
Murskaa vadelmat kevyesti ja lisää sekaan hillo. Levitä täyte pohjan päälle. Kääri pohja rullaksi paperin avulla. Anna kääretortun mehustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

200 g
Vadelmia
1 dl
Vadelmahilloa
3

Siirrä torttu tarjoiluvadille ja leikkaa molemmista päistä pois ohut viipale. Vatkaa kerma ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Levitä vaahto tortun pinnalle. Koristele vadelmilla ja mintun lehdillä. Tee halutessasi muotilla sokerimassakoristeita kääretortun pinnalle.

3 dl
Vispikermaa
1 tl
Vaniljasokeria
2 rkl
Sokeria
50 g
Vadelmia
Mintun lehtiä
Vaaleanpunaista sokerimassaa, halutessasi
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
Muokattu: 11.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1879

449

22,7 g

14,3 g

52,2 g

40,0 g

1,8 g

6,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

Mintun lehtiä,

Vaaleanpunaista sokerimassaa, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli