Gluteeniton vadelmakääretorttu

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Pelkistä perunajauhoista syntyy pehmeä ja helposti rullautuva gluteeniton kääretorttu. Anna valmiin kääretortun mehevöityä jääkaapissa pari tuntia ennen koristelua ja tarjoamista.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte

200 gvadelmia
1 dlvadelmahilloa

Pinnalle

3 dlvispikermaa
2 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
50 gvadelmia
mintun lehtiä
125 g(1/2 pkt) vaaleanpunaista sokerimassaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin. Lisää seos munavaahtoon siivilän läpi samalla taikinaa käännellen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteessa noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 tlleivinjauhetta
    1 1/2 dlperunajauhoja
  2. 2

    Ripottele puhtaalle leivinpaperille ohut kerros sokeria. Kumoa valmis kääretorttulevy sokerin päälle, irrota varovasti leivinpaperi torttupohjasta.
    Murskaa vadelmat kevyesti ja lisää sekaan hillo. Levitä täyte pohjan päälle. Kääri pohja rullaksi paperin avulla. Anna kääretortun mehustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    200 gvadelmia
    1 dlvadelmahilloa
  3. 3

    Siirrä torttu tarjoiluvadille ja leikkaa molemmista päistä pois ohut viipale. Vatkaa kerma ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Levitä vaahto tortun pinnalle. Koristele vadelmilla ja mintun lehdillä. Tee halutessasi muotilla ohueksi kaulitusta sokerimassakoristeita kääretortun pinnalle.

    MääräAinesosa
    3 dlvispikermaa
    1 tlvaniljasokeria
    2 rklsokeria
    50 gvadelmia
    mintun lehtiä
    125 g(1/2 pkt) vaaleanpunaista sokerimassaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Mintun lehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
30.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä