Gluteeniton vadelmakääretorttu
30 min

Nappaa talteen!
Pelkistä perunajauhoista syntyy pehmeä ja helposti rullautuva gluteeniton kääretorttu. Anna valmiin kääretortun mehevöityä jääkaapissa pari tuntia ennen koristelua ja tarjoamista.
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | vadelmia |
| 1 dl | vadelmahilloa |
| Pinnalle | |
| 3 dl | vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 50 g | vadelmia |
| mintun lehtiä | |
| 125 g | (1/2 pkt) vaaleanpunaista sokerimassaa |
- 1.
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin. Lisää seos munavaahtoon siivilän läpi samalla taikinaa käännellen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteessa noin 10 minuuttia.
- 2.
Ripottele puhtaalle leivinpaperille ohut kerros sokeria. Kumoa valmis kääretorttulevy sokerin päälle, irrota varovasti leivinpaperi torttupohjasta.
Murskaa vadelmat kevyesti ja lisää sekaan hillo. Levitä täyte pohjan päälle. Kääri pohja rullaksi paperin avulla. Anna kääretortun mehustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. - 3.
Siirrä torttu tarjoiluvadille ja leikkaa molemmista päistä pois ohut viipale. Vatkaa kerma ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Levitä vaahto tortun pinnalle. Koristele vadelmilla ja mintun lehdillä. Tee halutessasi muotilla ohueksi kaulitusta sokerimassakoristeita kääretortun pinnalle.
Gluteeniton vadelmakääretorttu
Pelkistä perunajauhoista syntyy pehmeä ja helposti rullautuva gluteeniton kääretorttu. Anna valmiin kääretortun mehevöityä jääkaapissa pari tuntia ennen koristelua ja tarjoamista.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 200 g | vadelmia |
| 1 dl | vadelmahilloa |
Pinnalle | |
| 3 dl | vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 50 g | vadelmia |
| mintun lehtiä | |
| 125 g | (1/2 pkt) vaaleanpunaista sokerimassaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin. Lisää seos munavaahtoon siivilän läpi samalla taikinaa käännellen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteessa noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 tl leivinjauhetta 1 1/2 dl perunajauhoja - 2
Ripottele puhtaalle leivinpaperille ohut kerros sokeria. Kumoa valmis kääretorttulevy sokerin päälle, irrota varovasti leivinpaperi torttupohjasta.
Murskaa vadelmat kevyesti ja lisää sekaan hillo. Levitä täyte pohjan päälle. Kääri pohja rullaksi paperin avulla. Anna kääretortun mehustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.Määrä Ainesosa 200 g vadelmia 1 dl vadelmahilloa - 3
Siirrä torttu tarjoiluvadille ja leikkaa molemmista päistä pois ohut viipale. Vatkaa kerma ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Levitä vaahto tortun pinnalle. Koristele vadelmilla ja mintun lehdillä. Tee halutessasi muotilla ohueksi kaulitusta sokerimassakoristeita kääretortun pinnalle.
Määrä Ainesosa 3 dl vispikermaa 1 tl vaniljasokeria 2 rkl sokeria 50 g vadelmia mintun lehtiä 125 g (1/2 pkt) vaaleanpunaista sokerimassaa
Ravintosisältö
535
Energiaa kcal
2239
Energiaa kj
22,7 g
Rasvaa
14,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
73,3 g
Hiilihydraatteja
60,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
535
Energiaa kcal
2239
Energiaa kj
22,7 g
Rasvaa
14,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
73,3 g
Hiilihydraatteja
60,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Mintun lehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























