Gluteeniton vadelmakääretorttu - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteeniton vadelmakääretorttu

Gluteeniton kääretorttu perunajauhosta
Annokset
6
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Pelkistä perunajauhoista syntyy pehmeä ja helposti rullautuva gluteeniton kääretorttu. Anna valmiin kääretortun mehevöityä jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä pari tuntia ennen koristelua ja tarjoamista.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

TÄYTE

200 g
Vadelmia
1 dl
Vadelmahilloa

PINNALLE

3 dl
Vispikermaa
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
50 g
Vadelmia
Mintun lehtiä
Vaaleanpunaista sokerimassaa, halutessasi

Näin teet

1

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin. Lisää seos munavaahtoon siivilän läpi samalla taikinaa käännellen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteessa noin 10 minuuttia.

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Perunajauhoja
2

Ripottele puhtaalle leivinpaperille ohut kerros sokeria. Kumoa valmis kääretorttulevy sokerin päälle, irrota varovasti leivinpaperi torttupohjasta.
Murskaa vadelmat kevyesti ja lisää sekaan hillo. Levitä täyte pohjan päälle. Kääri pohja rullaksi paperin avulla. Anna kääretortun mehustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

200 g
Vadelmia
1 dl
Vadelmahilloa
3

Siirrä torttu tarjoiluvadille ja leikkaa molemmista päistä pois ohut viipale. Vatkaa kerma ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Levitä vaahto tortun pinnalle. Koristele vadelmilla ja mintun lehdillä. Tee halutessasi muotilla sokerimassakoristeita kääretortun pinnalle.

3 dl
Vispikermaa
1 tl
Vaniljasokeria
2 rkl
Sokeria
50 g
Vadelmia
Mintun lehtiä
Vaaleanpunaista sokerimassaa, halutessasi
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
Muokattu: 11.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja52 g313 g
Proteiinia6 g38 g
Rasvaa23 g136 g
Kuituja2 g11 g
Energiaa kj1879 11276
Energiaa kcal449 2693

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • Mintun lehtiä

  • Vaaleanpunaista sokerimassaa, halutessasi

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja52 g313 g
Proteiinia6 g38 g
Rasvaa23 g136 g
Kuituja2 g11 g
Energiaa kj1879 11276
Energiaa kcal449 2693

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • Mintun lehtiä

  • Vaaleanpunaista sokerimassaa, halutessasi

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.