Gluteenittomat ja maidottomat muurikkaletut

Arvostele resepti
12 Kappaletta

45 min

Lettu tai lätty, mökkikesän paras herkku! Gluteenittomat ja maidottomat räiskäleet saa pitsireunaisiksi kivennäisvedellä.

Ainekset

MääräAinesosa
4 dlsoijajuomaa
1 dlkivennäisvettä
2 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
2 kplkananmunaa
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

öljyä tai maidotonta margariinia

Limemansikat

200 g(noin 4 dl) mansikoita
1 kpllime
1 rkljuoksevaa hunajaa

Valmistus

  1. 1

    Tee limemansikat. Puolita tai viipaloi mansikat. Pese ja raasta limen kuori. Purista mehu. Sekoita hunaja mehuun. Kaada se marjoille, lisää kuoriraaste ja anna marjojen maustua lettujen paistamisen ajan.

    MääräAinesosa
    200 g(noin 4 dl) mansikoita
    1 kpllime
    1 rkljuoksevaa hunajaa
  2. 2

    Sekoita soijajuoma ja kivennäisvesi kulhossa. Siivilöi ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää kananmunat ja suola. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    4 dlsoijajuomaa
    1 dlkivennäisvettä
    2 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
    2 kplkananmunaa
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Kuumenna muurikkapannu. Paista letut rasvassa molemmin puolin kauniin värisiksi.

    MääräAinesosa
    öljyä tai maidotonta margariinia

Marinoidut mansikat maistuvat myös hedelmäsalaatissa ja jogurtin tai jäätelön kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, Öljyä tai maidotonta margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä