Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteenittomat ja maidottomat muurikkaletut

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Lettu tai lätty, mökkikesän paras herkku! Gluteenittomat ja maidottomat räiskäleet saa pitsireunaisiksi kivennäisvedellä.

Ainekset

4 dl
Soijajuomaa
1 dl
Kivennäisvettä
2 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa

Lisäksi

Öljyä tai maidotonta margariinia

Limemansikat

200 g
(noin 4 dl) mansikoita
1 kpl
Lime
1 rkl
Juoksevaa hunajaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Tee limemansikat. Puolita tai viipaloi mansikat. Pese ja raasta limen kuori. Purista mehu. Sekoita hunaja mehuun. Kaada se marjoille, lisää kuoriraaste ja anna marjojen maustua vähintään 1 tunti.

200 g
(noin 4 dl) mansikoita
1 kpl
Lime
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
2

Sekoita soijajuoma ja kivennäisvesi kulhossa. Siivilöi ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää kananmunat ja suola. Sekoita tasaiseksi.

4 dl
Soijajuomaa
1 dl
Kivennäisvettä
2 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa
3

Kuumenna muurikkapannu. Paista letut rasvassa molemmin puolin kauniin värisiksi.

Öljyä tai maidotonta margariinia
4

Vinkki: Marinoidut mansikat maistuvat myös hedelmäsalaatissa ja jogurtin tai jäätelön kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.5.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

82

343

1,8 g

0,3 g

12,8 g

4,3 g

0,9 g

2,9 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Öljyä tai maidotonta margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli