Gluteenittomat ja maidottomat muurikkaletut | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gluteenittomat ja maidottomat muurikkaletut

Gluteenittomat ja maidottomat muurikkaletut

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Lettu tai lätty, mökkikesän paras herkku! Gluteenittomat ja maidottomat räiskäleet saa pitsireunaisiksi kivennäisvedellä.

Ainekset

4 dl
Soijajuomaa
1 dl
Kivennäisvettä
2 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa

lisäksi

Öljyä tai maidotonta margariinia

limemansikat

200 g
(noin 4 dl) mansikoita
1 kpl
Lime
1 rkl
Juoksevaa hunajaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee limemansikat. Puolita tai viipaloi mansikat. Pese ja raasta limen kuori. Purista mehu. Sekoita hunaja mehuun. Kaada se marjoille, lisää kuoriraaste ja anna marjojen maustua vähintään 1 tunti.

200 g
(noin 4 dl) mansikoita
1 kpl
Lime
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
2

Sekoita soijajuoma ja kivennäisvesi kulhossa. Siivilöi ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää kananmunat ja suola. Sekoita tasaiseksi.

4 dl
Soijajuomaa
1 dl
Kivennäisvettä
2 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa
3

Kuumenna muurikkapannu. Paista letut rasvassa molemmin puolin kauniin värisiksi.

Öljyä tai maidotonta margariinia
4

Vinkki: Marinoidut mansikat maistuvat myös hedelmäsalaatissa ja jogurtin tai jäätelön kanssa.

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.5.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

343

82

1,8 g

0,3 g

12,8 g

4,3 g

0,9 g

2,9 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Öljyä tai maidotonta margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli