Gluteenittomat kookosletut

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Nämä herkulliset gluteenittomat kookosletut sopivat myös maidottomaan ruokavalioon. Tarjoa ohukaisten kanssa soijakermavaahtoa ja marjoja tai hilloa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 ml(1 tlk) kookosmaitoa
2 kplkananmunaa
2 dlgluteenitonta jauhoseosta
1 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

rypsiöljyä
soijavispiä
vadelmia
mustikoita

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kookosmaito ja kananmunat keskenään. Lisää jauhoseos, sokeri, vaniljasokeri ja öljy. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 ml(1 tlk) kookosmaitoa
    2 kplkananmunaa
    2 dlgluteenitonta jauhoseosta
    1 rklsokeria
    1 tlvaniljasokeria
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Kuumenna öljyä pannulla tai lettupannulla ja paista taikinasta ohuita pieniä lettuja.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä
  3. 3

    Vaahdota soijavispi ja mausta vaahto halutessasi ripauksella sokeria. Tarjoa lettujen kanssa vaahtoa ja marjoja.

    MääräAinesosa
    soijavispiä
    vadelmia
    mustikoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rypsiöljyä, soijavispiä, vadelmia, mustikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 19.11.2025

Samankaltaisia reseptejä