Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma, huoneenlämpöinen rasva ja riisijauhot. Lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen. Vatkaa vielä 2–3 minuuttia jauhojen lisäämisen jälkeen.
Ota taikinasta öljytyin käsin noin kananmunan kokoisia paloja. Pyöritä palat käsissäsi pötköiksi ja kiepauta solmuiksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
Kypsennä kohonneita pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Sulata voi. Voitele jäähtyneiden pullien pinnat voisulalla ja kasta sokeriin. Anna kuivua hetki ennen tarjoamista.
Vinkki: Gluteenittomat hiivataikinaleivonnaiset kestävät vain yhden kohotuksen (leivonnaisiksi muotoiltuina) ja ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Muista pakastaa ylimääräiset.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
115
482
2,9 g
1,1 g
20,4 g
10,4 g
0,2 g
1,6 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g (1/2 pkt, à 50 g) hiivaa,
1 tl Psylliumia,
0,5 tl Suolaa,
0,5 rkl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli