Gluteenittomat kristallipullat

Arvostele resepti
20 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kristallipullien maun taikana on suloisen makea sokerihuntu. Kristallipullat onnistuvat gluteenittomasti tällä ohjeella.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 g(1/2 pkt, à 50 g) hiivaa
1 tlpsylliumia
1 kplkananmuna
1 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/2 rklkardemummaa
40 gmargariinia
1 dlriisijauhoja
4 dlgluteenitonta jauhoseosta

Lisäksi

25 gvoita
1 dlerikoishienoa sokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlmaitoa
    25 g(1/2 pkt, à 50 g) hiivaa
    1 tlpsylliumia
  2. 2

    Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma, huoneenlämpöinen rasva ja riisijauhot. Lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen. Vatkaa vielä 2–3 minuuttia jauhojen lisäämisen jälkeen.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1 dlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1/2 rklkardemummaa
    40 gmargariinia
    1 dlriisijauhoja
    4 dlgluteenitonta jauhoseosta
  3. 3

    Ota taikinasta öljytyin käsin noin kananmunan kokoisia paloja. Pyöritä palat käsissäsi pötköiksi ja kiepauta solmuiksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.

  4. 4

    Kypsennä kohonneita pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Sulata voi. Voitele jäähtyneiden pullien pinnat voisulalla ja kasta sokeriin. Anna kuivua hetki ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    1 dlerikoishienoa sokeria
    25 gvoita

Vinkki: Gluteenittomat hiivataikinaleivonnaiset kestävät vain yhden kohotuksen (leivonnaisiksi muotoiltuina) ja ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Muista pakastaa ylimääräiset.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g (1/2 pkt, à 50 g) hiivaa, 1 tl Psylliumia, 0,5 tl Suolaa, 0,5 rkl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
23.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä