Green Curry -simpukat kookosmaidossa
Green Curry -simpukat kookosmaidossa
Yhteistyössä

Green Curry -simpukat kookosmaidossa

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgsinisimpukoita
2 rklvoita
3 kplvalkosipulinkynttä
3 rklvihreää currytahnaa
2 cminkivääriä
4 dlkookosmaitoa
1 kplkourallinen korianteria (voi vaihtaa persiljaan)
1–2 limen mehu
suolaa, pippuria, ripaus muscovadosokeria

Valmistus

  1. 1

    Puhdista simpukat ja raaputa veitsellä kuorista irtoava aines. Kopauta jo avautuneet simpukat pöytään. Ota talteen vain sulkeutuvat simpukat ja heitä avoimeksi jäävät pois.

  2. 2

    Sulata voi laakeassa paistokasarissa/padassa, lisää raastetut valkosipulinkynnet, inkivääri ja chilitahna. Kuullota n. 5-10 minuuttia matalalla lämmöllä. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Mausta ripauksella muscovadosokeria, limellä, suolalla ja pippurilla.

  3. 3

    Kaada kaikki simpukat kasariin. Keitä kannella suljetussa kasarissa voimakkaasti n. 5–10 minuuttia ja ravistele kasaria välillä.

  4. 4

    Kun simpukat ovat avautuneet, ruoka on valmista.

  5. 5

    Lisää joukkoon korianterisilppu.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä