Grillattu kiinankaali ja sinihomejuustokastike

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Kiinankaalia voi grillata! Grillaa kiinankaalilohkoja välillä käännellen, kunnes ne ovat pehmeitä ja rusehtavia. Tarjoa lämpimän sinihomejuustokastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpliso kiinankaali

Sinihomejuustokastike

2 dlkuohukermaa
100 gmaustamatonta tuorejuustoa
150 gsinihomejuustoa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Lohko kiinankaali kannan kanssa pitkittäin neljään osaan. Mittaa kerma ja tuorejuusto kattilaan ja murenna joukkoon sinihomejuusto. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia samalla sekoittaen. Mausta kastike pippurilla.

    Grillaa kiinankaalilohkot käännellen pehmeiksi ja rusehtaviksi. Tarjoa lämpimän kastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,25 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 12.11.2025