Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Grillattu raakamakkara ja itse tehty kirkas coleslaw sinappimajoneesin kanssa tuo kesän pöytään.
| raakamakkaraa | |
| Coleslaw | |
|---|---|
| 1 l | ohueksi suikaloitua valkokaalia |
| 2 dl | raastettua porkkanaa |
| 2 | hienonnettua sellerinvartta |
| 3 tl | dijon-sinappia |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 5 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa, sokeria, mustapippuria | |
| Sinappimajoneesi | |
| 1 dl | majoneesia |
| 1/2 dl | dijon-sinappia |
| suolaa | |
Kypsennä makkarat miedolla lämmöllä, jotta luonnonsuolikuori ei pala. Aromit ja maku pysyvät parhaiten tallella ehjässä makkarassa. Grillausaika on n. 15–20 minuuttia. Kääntele tasaisin välein.
Valmista coleslaw. Sekoita kulhon pohjalle dijon-sinappi, valkoviinietikka, oliiviöljy, suola, pippuri ja sokeri. Sekoita kaali, porkkana ja selleri kastikkeen sekaan ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
Tarjoile makkarat coleslawn ja sinappimajoneesin höystämänä.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Grillattu raakamakkara ja itse tehty kirkas coleslaw sinappimajoneesin kanssa tuo kesän pöytään.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| raakamakkaraa | |
Coleslaw | |
| 1 l | ohueksi suikaloitua valkokaalia |
| 2 dl | raastettua porkkanaa |
| 2 | hienonnettua sellerinvartta |
| 3 tl | dijon-sinappia |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 5 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa, sokeria, mustapippuria | |
Sinappimajoneesi | |
| 1 dl | majoneesia |
| 1/2 dl | dijon-sinappia |
| suolaa | |
Kypsennä makkarat miedolla lämmöllä, jotta luonnonsuolikuori ei pala. Aromit ja maku pysyvät parhaiten tallella ehjässä makkarassa. Grillausaika on n. 15–20 minuuttia. Kääntele tasaisin välein.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| raakamakkaraa |
Valmista coleslaw. Sekoita kulhon pohjalle dijon-sinappi, valkoviinietikka, oliiviöljy, suola, pippuri ja sokeri. Sekoita kaali, porkkana ja selleri kastikkeen sekaan ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | ohueksi suikaloitua valkokaalia |
| 2 dl | raastettua porkkanaa |
| 2 | hienonnettua sellerinvartta |
| 3 tl | dijon-sinappia |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 5 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa, sokeria, mustapippuria |
Tarjoile makkarat coleslawn ja sinappimajoneesin höystämänä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| suolaa | |
| 1/2 dl | dijon-sinappia |
| 1 dl | majoneesia |
239
Energiaa kcal
1001
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
239
Energiaa kcal
1001
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: raakamakkaraa, 2 dl raastettua porkkanaa, hienonnettua sellerinvartta, 2 rkl valkoviinietikkaa, suolaa, sokeria, mustapippuria, suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli