Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ei kuvaa

Grillattua tonnikalaa ja mangokastiketta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

350 g
tonnikalaa
30 g
tuoretta inkivääriä
3 kpl
valkosipulin kynttä
3 rkl
seesamöljyä
3 rkl
soijakastiketta
1 tl
ruokosokeria
1 kpl
limen kuori
tuoretta korianteria

Mangokastike

2 rkl
turkkilaista jugurttia
1 kpl
prk mangososetta
suolaa ja pippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Leikkaa tonnikala tasakokoisiksi tangoiksi.

2

Paista kuumalla grillipannulla nopeasti kauniit raidat tonnikalatankoihin. Tässä vaiheessa ei ole tarkoitus kypsentää kalaa,vaan ainoastaan ottaa hieman paahtunutta makua ja ulkonäköä.

3

Jäähdytä tonnikalatangot jääkaapissa.

4

Hienonna valkosipulin kynnet, kuorittu inkivääri ja raastettu limen kuori ja laita ne sekoitusastiaan.

5

Mittaa mukaan seesamöljy, soija, puristettu limenmehu ja ruokosokeri. Sekoita kaikki sekaisin ja anna makujen tasaantua hetki.

6

Ota tonnikalatangot jääkaapista ja leikkaa niistä n. 1 cm paksuisia viipaleita ja laita ne lautaselle tai vadille.

7

Kaada mausteseos leikattujen tonnikalaviipaleiden päälle ja viimeistele suolalla, pippurilla ja tuoreella korianterilla.

8

Tarjoile mangokastike erillisestä kiposta

Miltä maistui?
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 1.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.