Ei kuvaa
Ei kuvaa
Yhteistyössä

Grillattua tonnikalaa ja mangokastiketta

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
350 gtonnikalaa
30 gtuoretta inkivääriä
3 kplvalkosipulin kynttä
3 rklseesamöljyä
3 rklsoijakastiketta
1 tlruokosokeria
1 kpllimen kuori
tuoretta korianteria

Mangokastike

2 rklturkkilaista jugurttia
1 kplprk mangososetta
suolaa ja pippuria

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa tonnikala tasakokoisiksi tangoiksi.

  2. 2

    Paista kuumalla grillipannulla nopeasti kauniit raidat tonnikalatankoihin. Tässä vaiheessa ei ole tarkoitus kypsentää kalaa,vaan ainoastaan ottaa hieman paahtunutta makua ja ulkonäköä.

  3. 3

    Jäähdytä tonnikalatangot jääkaapissa.

  4. 4

    Hienonna valkosipulin kynnet, kuorittu inkivääri ja raastettu limen kuori ja laita ne sekoitusastiaan.

  5. 5

    Mittaa mukaan seesamöljy, soija, puristettu limenmehu ja ruokosokeri. Sekoita kaikki sekaisin ja anna makujen tasaantua hetki.

  6. 6

    Ota tonnikalatangot jääkaapista ja leikkaa niistä n. 1 cm paksuisia viipaleita ja laita ne lautaselle tai vadille.

  7. 7

    Kaada mausteseos leikattujen tonnikalaviipaleiden päälle ja viimeistele suolalla, pippurilla ja tuoreella korianterilla.

  8. 8

    Tarjoile mangokastike erillisestä kiposta

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
Yhteishyvä
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025