Haamumarengit | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Haamumarengit

Fork and knife
18 Kappaletta
Fork and knife
18 Kappaletta
Halloweenin verinen haamujengi on tehty marengista ja puolukoista.

Ruokavaliot

Ainekset

5 kpl
Kananmunanvalkuaista
3 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa

koristelu

1 dl
Pakastepuolukoita
50 g
Suklaata

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Erottele valkuaiset kuivaan kulhoon.

5 kpl
Kananmunanvalkuaista
2

Yhdistä toisessa kulhossa sokerit. Vatkaa valkuaisia tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella pienellä teholla 2–3 minuuttia, kunnes seos kuplii. Jatka vatkaamista täydellä teholla 5–10 minuuttia, kunnes vaahtoon jää nostettaessa napakka huippu. Lisää sokeria vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten, 5–6 minuuttia, kunnes vaahto ei enää tunnu rakeiselta. Lisää lopuksi suola.

3 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
3

Säädä uuni 150 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille. Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota pellille noin 10 cm korkeita haamuja. Laita marengit uuniin, laske lämpö 100 asteeseen ja paista 30 minuuttia.

4

Sulata marjat mikrossa, soseuta ja valuta tiheässä siivilässä. Levitä siveltimellä marengeille ohuelti sosetta ”vereksi”. Paista 10–15 minuuttia. Marenki on valmis, kun se irtoaa leivinpaperista.

1 dl
Pakastepuolukoita
5

Paloittele suklaa pieneen suljettavaan pussiin ja sulata mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. Leikkaa pussiin pieni aukko ja pursota jäähtyneille marengeille silmät ja suut.

50 g
Suklaata
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
Julkaistu: 26.9.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

367

88

0,8 g

0,5 g

18,3 g

18,2 g

0,2 g

1,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Vaniljasokeria,

0,25 tl (1/4 tl) suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli