Haamumarengit - Yhteishyvä

Haamumarengit

???
Kappaleita
18
Ruokavalio
Halloweenin verinen haamujengi on tehty marengista ja puolukoista.
Jaa Somessa

Ainekset

5 kpl
Kananmunanvalkuaista
3 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa

KORISTELU

1 dl
Pakastepuolukoita
50 g
Suklaata

Näin teet

1

Erottele valkuaiset kuivaan kulhoon.

5 kpl
Kananmunanvalkuaista
2

Yhdistä toisessa kulhossa sokerit. Vatkaa valkuaisia tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella pienellä teholla 2–3 minuuttia, kunnes seos kuplii. Jatka vatkaamista täydellä teholla 5–10 minuuttia, kunnes vaahtoon jää nostettaessa napakka huippu. Lisää sokeria vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten, 5–6 minuuttia, kunnes vaahto ei enää tunnu rakeiselta. Lisää lopuksi suola.

3 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
3

Säädä uuni 150 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille. Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota pellille noin 10 cm korkeita haamuja. Laita marengit uuniin, laske lämpö 100 asteeseen ja paista 30 minuuttia.

4

Sulata marjat mikrossa, soseuta ja valuta tiheässä siivilässä. Levitä siveltimellä marengeille ohuelti sosetta ”vereksi”. Paista 10–15 minuuttia. Marenki on valmis, kun se irtoaa leivinpaperista.

1 dl
Pakastepuolukoita
5

Paloittele suklaa pieneen suljettavaan pussiin ja sulata mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. Leikkaa pussiin pieni aukko ja pursota jäähtyneille marengeille silmät ja suut.

50 g
Suklaata
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pia Inberg
Julkaistu: 26.9.2017
Muokattu: 5.8.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja18 g330 g
Proteiinia1 g24 g
Rasvaa1 g14 g
Kuituja0 g3 g
Energiaa kj367 6600
Energiaa kcal88 1576

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja18 g330 g
Proteiinia1 g24 g
Rasvaa1 g14 g
Kuituja0 g3 g
Energiaa kj367 6600
Energiaa kcal88 1576

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

Resepti
Anu Brask

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.