Haamumarengit

Nappaa talteen!
Halloweenin verinen haamujengi on tehty marengista ja puolukoista.
| 5 kpl | kananmunanvalkuaista |
| 3 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| Koristelu | |
|---|---|
| 1 dl | pakastepuolukoita |
| 50 g | suklaata |
- 1.
Erottele valkuaiset kuivaan kulhoon.
- 2.
Yhdistä toisessa kulhossa sokerit. Vatkaa valkuaisia tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella pienellä teholla 2–3 minuuttia, kunnes seos kuplii. Jatka vatkaamista täydellä teholla 5–10 minuuttia, kunnes vaahtoon jää nostettaessa napakka huippu. Lisää sokeria vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten, 5–6 minuuttia, kunnes vaahto ei enää tunnu rakeiselta. Lisää lopuksi suola.
- 3.
Säädä uuni 150 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille. Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota pellille noin 10 cm korkeita haamuja. Laita marengit uuniin, laske lämpö 100 asteeseen ja paista 30 minuuttia.
- 4.
Sulata marjat mikrossa, soseuta ja valuta tiheässä siivilässä. Levitä siveltimellä marengeille ohuelti sosetta ”vereksi”. Paista 10–15 minuuttia. Marenki on valmis, kun se irtoaa leivinpaperista.
- 5.
Paloittele suklaa pieneen suljettavaan pussiin ja sulata mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. Leikkaa pussiin pieni aukko ja pursota jäähtyneille marengeille silmät ja suut.
Haamumarengit
Halloweenin verinen haamujengi on tehty marengista ja puolukoista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 kpl | kananmunanvalkuaista |
| 3 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
Koristelu | |
| 1 dl | pakastepuolukoita |
| 50 g | suklaata |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Erottele valkuaiset kuivaan kulhoon.
Määrä Ainesosa 5 kpl kananmunanvalkuaista - 2
Yhdistä toisessa kulhossa sokerit. Vatkaa valkuaisia tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella pienellä teholla 2–3 minuuttia, kunnes seos kuplii. Jatka vatkaamista täydellä teholla 5–10 minuuttia, kunnes vaahtoon jää nostettaessa napakka huippu. Lisää sokeria vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten, 5–6 minuuttia, kunnes vaahto ei enää tunnu rakeiselta. Lisää lopuksi suola.
Määrä Ainesosa 3 1/2 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 1/4 tl suolaa - 3
Säädä uuni 150 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille. Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota pellille noin 10 cm korkeita haamuja. Laita marengit uuniin, laske lämpö 100 asteeseen ja paista 30 minuuttia.
- 4
Sulata marjat mikrossa, soseuta ja valuta tiheässä siivilässä. Levitä siveltimellä marengeille ohuelti sosetta ”vereksi”. Paista 10–15 minuuttia. Marenki on valmis, kun se irtoaa leivinpaperista.
Määrä Ainesosa 1 dl pakastepuolukoita - 5
Paloittele suklaa pieneen suljettavaan pussiin ja sulata mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. Leikkaa pussiin pieni aukko ja pursota jäähtyneille marengeille silmät ja suut.
Määrä Ainesosa 50 g suklaata
Ravintosisältö
88
Energiaa kcal
370
Energiaa kj
0,8 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,6 g
Hiilihydraatteja
18,4 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
88
Energiaa kcal
370
Energiaa kj
0,8 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,6 g
Hiilihydraatteja
18,4 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























