Halloweenin verinen haamujengi on tehty marengista ja puolukoista.

Ainekset

MääräAinesosa
5 kplkananmunanvalkuaista
3 1/2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1/4 tlsuolaa

Koristelu

1 dlpakastepuolukoita
50 gsuklaata

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Erottele valkuaiset kuivaan kulhoon.

    MääräAinesosa
    5 kplkananmunanvalkuaista
  2. 2

    Yhdistä toisessa kulhossa sokerit. Vatkaa valkuaisia tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella pienellä teholla 2–3 minuuttia, kunnes seos kuplii. Jatka vatkaamista täydellä teholla 5–10 minuuttia, kunnes vaahtoon jää nostettaessa napakka huippu. Lisää sokeria vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten, 5–6 minuuttia, kunnes vaahto ei enää tunnu rakeiselta. Lisää lopuksi suola.

    MääräAinesosa
    3 1/2 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Säädä uuni 150 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille. Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota pellille noin 10 cm korkeita haamuja. Laita marengit uuniin, laske lämpö 100 asteeseen ja paista 30 minuuttia.

  4. 4

    Sulata marjat mikrossa, soseuta ja valuta tiheässä siivilässä. Levitä siveltimellä marengeille ohuelti sosetta ”vereksi”. Paista 10–15 minuuttia. Marenki on valmis, kun se irtoaa leivinpaperista.

    MääräAinesosa
    1 dlpakastepuolukoita
  5. 5

    Paloittele suklaa pieneen suljettavaan pussiin ja sulata mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. Leikkaa pussiin pieni aukko ja pursota jäähtyneille marengeille silmät ja suut.

    MääräAinesosa
    50 gsuklaata

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
5.8.2018
|
Päivitetty: 4.12.2025

Samankaltaisia reseptejä