Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Härkäpapu-porkkanasämpylät

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Terveellisillä härkäpapujauhoilla voi korvata osan sämpylöiden jauhoista. Härkäpapu-porkkanasämpylät ovat erityisen meheviä mehukkaan porkkanan johdosta. Kokeile reseptissä rymättyläläisen Liitolan myllyn härkäpapujauhoja.

Ainekset

25 g
hiivaa
2 1/2 dl
maitoa
1 tl
suolaa
Porkkana raastettuna
2 dl
vehnäjauhoja
3 dl
härkäpapujauhoa
3 dl
sämpyläjauhoa
100 g
sulatettua voita

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää loput aineet vähitellen ja vaivaa taikinaa muutama minuutti. Anna taikinan nousta liinan alla kaksinkertaiseksi, reilu tunti.

25 g
hiivaa
2 1/2 dl
maitoa
3 dl
härkäpapujauhoa
2 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sämpyläjauhoa
Porkkana raastettuna
100 g
sulatettua voita
1 tl
suolaa
2

Leivo haluamasi kokoisia sämpylöitä ja kohota vielä 30 min ennen paistoa. Paista härkäpapu-porkkanasämpylät 175-asteisessa uunissa 10-12 min, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 9.11.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

346

1448

18,0 g

11,2 g

35,4 g

3,0 g

3,4 g

8,4 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Porkkana raastettuna,

3 dl härkäpapujauhoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli