Härkäpapu-porkkanasämpylät
Härkäpapu-porkkanasämpylät
Yhteistyössä

Härkäpapu-porkkanasämpylät

Arvostele resepti
5 Annosta

Noin 2 tuntia

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Terveellisillä härkäpapujauhoilla voi korvata osan sämpylöiden jauhoista. Härkäpapu-porkkanasämpylät ovat erityisen meheviä mehukkaan porkkanan johdosta. Kokeile reseptissä rymättyläläisen Liitolan myllyn härkäpapujauhoja.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
25 ghiivaa
2 1/2 dlmaitoa
1 tlsuolaa
porkkana raastettuna
2 dlvehnäjauhoja
3 dlhärkäpapujauhoa
3 dlsämpyläjauhoa
100 gsulatettua voita

Valmistus

  1. 1

    Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää loput aineet vähitellen ja vaivaa taikinaa muutama minuutti. Anna taikinan nousta liinan alla kaksinkertaiseksi, reilu tunti.

    MääräAinesosa
    25 ghiivaa
    2 1/2 dlmaitoa
    3 dlhärkäpapujauhoa
    2 dlvehnäjauhoja
    3 dlsämpyläjauhoa
    porkkana raastettuna
    100 gsulatettua voita
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Leivo haluamasi kokoisia sämpylöitä ja kohota vielä 30 min ennen paistoa. Paista härkäpapu-porkkanasämpylät 175-asteisessa uunissa 10-12 min, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Porkkana raastettuna, 3 dl härkäpapujauhoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
9.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä