Hedelmäinen pähkinäkakku

Nappaa talteen!
| 1 kpl | pähkinäsekoitusta (200 g) |
| 1 kpl | kuivattuja ananaspaloja (100 g) |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 2 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1 tl | pomeranssin kuorta |
| 1 tl | inkivääriä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sulatettua voita tai margariinia |
| 1 dl | ananastäysmehua |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 - 2 rkl | maitoa tai kermaa |
- 1.
Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka (n. 1,7 l). Säästä pähkinöistä 3/4 dl koristeluun, rouhi loput. Säästä ananaksista muutama pala koristeluun ja pilko loput. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita joukkoon pähkinät, ananakset, kerma, kananmunat, rasva ja mehu. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai, kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Notkista tuorejuusto ja sekoita tomusokerin ja maidon kanssa juoksevaksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrute kakun päälle. Koristele pähkinöillä ja ananaspaloilla.
Hedelmäinen pähkinäkakku
Ainekset (14 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | pähkinäsekoitusta (200 g) |
| 1 kpl | kuivattuja ananaspaloja (100 g) |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 2 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1 tl | pomeranssin kuorta |
| 1 tl | inkivääriä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sulatettua voita tai margariinia |
| 1 dl | ananastäysmehua |
Kuorrutus | |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 - 2 rkl | maitoa tai kermaa |
Valmistus
- 1
Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka (n. 1,7 l). Säästä pähkinöistä 3/4 dl koristeluun, rouhi loput. Säästä ananaksista muutama pala koristeluun ja pilko loput. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita joukkoon pähkinät, ananakset, kerma, kananmunat, rasva ja mehu. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai, kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Notkista tuorejuusto ja sekoita tomusokerin ja maidon kanssa juoksevaksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrute kakun päälle. Koristele pähkinöillä ja ananaspaloilla.
Ravintosisältö
363
Energiaa kcal
1519
Energiaa kj
20,4 g
Rasvaa
12,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,7 g
Hiilihydraatteja
21,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
363
Energiaa kcal
1519
Energiaa kj
20,4 g
Rasvaa
12,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,7 g
Hiilihydraatteja
21,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kanelia, 1 tl Pomeranssin kuorta, 1 tl Inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























