Hedelmäinen pähkinäkakku

Ainekset (14 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpähkinäsekoitusta (200 g)
1 kplkuivattuja ananaspaloja (100 g)
5 dlvehnäjauhoja
1 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
2 1/2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1 tlpomeranssin kuorta
1 tlinkivääriä
2 dlkuohukermaa
3 kplkananmunaa
1 1/2 dlsulatettua voita tai margariinia
1 dlananastäysmehua

Kuorrutus

200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dltomusokeria
1 - 2 rklmaitoa tai kermaa

Valmistus

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka (n. 1,7 l). Säästä pähkinöistä 3/4 dl koristeluun, rouhi loput. Säästä ananaksista muutama pala koristeluun ja pilko loput. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita joukkoon pähkinät, ananakset, kerma, kananmunat, rasva ja mehu. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai, kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

    Notkista tuorejuusto ja sekoita tomusokerin ja maidon kanssa juoksevaksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrute kakun päälle. Koristele pähkinöillä ja ananaspaloilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kanelia, 1 tl Pomeranssin kuorta, 1 tl Inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä