Hedelmäinen pähkinäkakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Hedelmäinen pähkinäkakku

Fork and knife
14 Annosta
Fork and knife
14 Annosta

Ainekset

1 kpl
Pähkinäsekoitusta (200 g)
1 kpl
Kuivattuja ananaspaloja (100 g)
5 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
2 1/2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
1 tl
Pomeranssin kuorta
1 tl
Inkivääriä
2 dl
Kuohukermaa
3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sulatettua voita tai margariinia
1 dl
Ananastäysmehua

kuorrutus

200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl
Tomusokeria
1 - 2 rkl
Maitoa tai kermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka (n. 1,7 l). Säästä pähkinöistä 3/4 dl koristeluun, rouhi loput. Säästä ananaksista muutama pala koristeluun ja pilko loput. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita joukkoon pähkinät, ananakset, kerma, kananmunat, rasva ja mehu. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai, kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Notkista tuorejuusto ja sekoita tomusokerin ja maidon kanssa juoksevaksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrute kakun päälle. Koristele pähkinöillä ja ananaspaloilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1519

363

20,4 g

12,9 g

38,7 g

21,5 g

1,0 g

5,4 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kanelia,

1 tl Pomeranssin kuorta,

1 tl Inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli