Hedelmäinen pähkinäkakku - Yhteishyvä

Hedelmäinen pähkinäkakku

???
Annokset
14
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Pähkinäsekoitusta (200 g)
1 kpl
Kuivattuja ananaspaloja (100 g)
5 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
2 1/2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
1 tl
Pomeranssin kuorta
1 tl
Inkivääriä
2 dl
Kuohukermaa
3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sulatettua voita tai margariinia
1 dl
Ananastäysmehua

KUORRUTUS

200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl
Tomusokeria
1 - 2 rkl
Maitoa tai kermaa

Näin teet

1

Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka (n. 1,7 l). Säästä pähkinöistä 3/4 dl koristeluun, rouhi loput. Säästä ananaksista muutama pala koristeluun ja pilko loput. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita joukkoon pähkinät, ananakset, kerma, kananmunat, rasva ja mehu. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai, kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Notkista tuorejuusto ja sekoita tomusokerin ja maidon kanssa juoksevaksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrute kakun päälle. Koristele pähkinöillä ja ananaspaloilla.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja39 g542 g
Proteiinia5 g75 g
Rasvaa20 g286 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj1519 21265
Energiaa kcal363 5081

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Kanelia

  • 1 tl Pomeranssin kuorta

  • 1 tl Inkivääriä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja39 g542 g
Proteiinia5 g75 g
Rasvaa20 g286 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj1519 21265
Energiaa kcal363 5081

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Kanelia

  • 1 tl Pomeranssin kuorta

  • 1 tl Inkivääriä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.