Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka (n. 1,7 l). Säästä pähkinöistä 3/4 dl koristeluun, rouhi loput. Säästä ananaksista muutama pala koristeluun ja pilko loput. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita joukkoon pähkinät, ananakset, kerma, kananmunat, rasva ja mehu. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai, kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Notkista tuorejuusto ja sekoita tomusokerin ja maidon kanssa juoksevaksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrute kakun päälle. Koristele pähkinöillä ja ananaspaloilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1519
363
20,4 g
12,9 g
38,7 g
21,5 g
1,0 g
5,4 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kanelia,
1 tl Pomeranssin kuorta,
1 tl Inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli