Helpot kaurarieskat
20 min (josta 5 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppoakin helpommat kaurarieskat ovat valmiita parissa kymmenessä minuutissa! Ihanat lämpimäiset maistuvat täydellisesti uunituoreina voin kanssa!
| 3 dl | kaurahiutaleita |
| 1 dl | hiivaleipävehnäjauhoja |
| 3/4 tl | suolaa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää joukkoon kermaviili ja kananmuna ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
- 2.
Jaa taikina kahdeksaan kasaan leivinpaperoidun uunipellin päälle. Painele jauhoisilla käsillä littanoiksi leiviksi. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Helpot kaurarieskat
Helppoakin helpommat kaurarieskat ovat valmiita parissa kymmenessä minuutissa! Ihanat lämpimäiset maistuvat täydellisesti uunituoreina voin kanssa!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | kaurahiutaleita |
| 1 dl | hiivaleipävehnäjauhoja |
| 3/4 tl | suolaa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää joukkoon kermaviili ja kananmuna ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
Määrä Ainesosa 3 dl kaurahiutaleita 1 dl hiivaleipävehnäjauhoja 3/4 tl suolaa 200 g (1 prk) kermaviiliä 1 kpl kananmuna - 2
Jaa taikina kahdeksaan kasaan leivinpaperoidun uunipellin päälle. Painele jauhoisilla käsillä littanoiksi leiviksi. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Ravintosisältö
125
Energiaa kcal
522
Energiaa kj
4,9 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,5 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
4,4 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
125
Energiaa kcal
522
Energiaa kj
4,9 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,5 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
4,4 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























