Helppo aioli | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo aioli

Helppo aioli

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Helppo aioli eli valkosipulimajoneesi valmistuu muutamassa minuutissa. Aioli on suositun patatas bravasin eli espanjalaisten tapasperunoiden herkullinen lisuke. Se on myös maukas kastike grillatulle kalalle, äyriäisille, lihalle ja kasviksille sekä hampurilaisten ja hot dogien väliin.

Ainekset

1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
kananmuna (huoneenlämpöisenä)
2 dl
rypsiöljyä (huoneenlämpöisenä)
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1/4 tl
suolaa
ripaus valkopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa valkosipulinkynsi muutamiksi paloiksi. Riko muna sauvasekoittimen kapeaan ja korkeaan kulhoon. Lisää valkosipuli ja loput ainekset.

1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
kananmuna (huoneenlämpöisenä)
2 dl
rypsiöljyä (huoneenlämpöisenä)
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1/4 tl
suolaa
ripaus valkopippuria
2

Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös samalla kulhosta kiinni pitäen.

Vinkki: Jättämällä pois valkosipulin valmistat ohjeella pikamajoneesin.

Vinkki: Tarjoa aioli esimerkiksi patatas bravasin eli espanjalaisten tapasperunoiden kanssa.

Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1924

460

49,0 g

3,5 g

1,0 g

0,5 g

5,5 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli