Helppo aioli

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

15 min

Helppo aioli eli valkosipulimajoneesi valmistuu muutamassa minuutissa. Aioli on suositun patatas bravasin eli espanjalaisten tapasperunoiden herkullinen lisuke. Se on myös maukas kastike grillatulle kalalle, äyriäisille, lihalle ja kasviksille sekä hampurilaisten ja hot dogien väliin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplkananmuna (huoneenlämpöisenä)
2 dlrypsiöljyä (huoneenlämpöisenä)
1 rklsitruunanmehua
1 rklsinappia (gluteenitonta)
1/4 tlsuolaa
ripaus valkopippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja leikkaa valkosipulinkynsi muutamiksi paloiksi. Riko muna sauvasekoittimen kapeaan ja korkeaan kulhoon. Lisää valkosipuli ja loput ainekset.

    MääräAinesosa
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplkananmuna (huoneenlämpöisenä)
    2 dlrypsiöljyä (huoneenlämpöisenä)
    1 rklsitruunanmehua
    1 rklsinappia (gluteenitonta)
    1/4 tlsuolaa
    ripaus valkopippuria
  2. 2

    Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös samalla kulhosta kiinni pitäen.

Vinkki: Jätä valkosipuli pois, niin saat ohjeella pikamajoneesin.

Vinkki: Tarjoa aioli esimerkiksi patatas bravasin eli espanjalaisten tapasperunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
Mikko Hannula
2.3.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä