Helppo kakku äidille
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee helppo mutta hyvä äitienpäiväkakku! Kakkupohja syntyy helposti kaurakekseistä ja herkullinen täyte valmiiksi maustetusta rahkasta, kermasta sekä banaanista ja pakastemarjoista. Tämä kakku valmistuu helposti vaikka lasten kanssa.
| 180 g | kaurakeksejä |
| 75 g | voita tai margariinia |
| 200 g | vaniljarahkaa |
| 2 1/2 dl | vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 kpl | banaania |
| 2 dl | pakastemarjoja |
| 1/2 dl | rouhittua valko- tai maitosuklaata |
- 1.
Pane keksit muovipussiin, painele muruiksi esimerkiksi kaulimella. Kaada murut kulhoon, lisää sulatettu rasva, sekoita tasaiseksi. Painele muruseos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan olla hetki jääkaapissa.
- 2.
Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Ota noin kolmannes kermavaahdosta erilleen koristelua varten ja sekoita loppuun vaahtoon rahka. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Viipaloi banaanit. Lisää täytteen päälle banaanit, marjat ja suklaarouhe. Lisää loput kermavaahdosta nokareina kakun pinnalle tai pursota koristeeksi.
Helppo kakku äidille
arvosana4/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Tee helppo mutta hyvä äitienpäiväkakku! Kakkupohja syntyy helposti kaurakekseistä ja herkullinen täyte valmiiksi maustetusta rahkasta, kermasta sekä banaanista ja pakastemarjoista. Tämä kakku valmistuu helposti vaikka lasten kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 180 g | kaurakeksejä |
| 75 g | voita tai margariinia |
| 200 g | vaniljarahkaa |
| 2 1/2 dl | vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 kpl | banaania |
| 2 dl | pakastemarjoja |
| 1/2 dl | rouhittua valko- tai maitosuklaata |
Valmistus
- 1
Pane keksit muovipussiin, painele muruiksi esimerkiksi kaulimella. Kaada murut kulhoon, lisää sulatettu rasva, sekoita tasaiseksi. Painele muruseos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan olla hetki jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 180 g kaurakeksejä 75 g voita tai margariinia - 2
Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Ota noin kolmannes kermavaahdosta erilleen koristelua varten ja sekoita loppuun vaahtoon rahka. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Viipaloi banaanit. Lisää täytteen päälle banaanit, marjat ja suklaarouhe. Lisää loput kermavaahdosta nokareina kakun pinnalle tai pursota koristeeksi.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl vispikermaa 2 rkl sokeria 200 g vaniljarahkaa 2 kpl banaania 1/2 dl rouhittua valko- tai maitosuklaata 2 dl pakastemarjoja
Ravintosisältö
434
Energiaa kcal
1814
Energiaa kj
32,3 g
Rasvaa
19,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,0 g
Hiilihydraatteja
18,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
434
Energiaa kcal
1814
Energiaa kj
32,3 g
Rasvaa
19,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,0 g
Hiilihydraatteja
18,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 200 g Vaniljarahkaa, 0,5 dl Rouhittua valko- tai maitosuklaata.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























