Helppo päärynäpiirakka
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo päärynäpiirakka valmistuu vain neljästä aineksesta, etkä tarvitse edes piirakkavuokaa! Ranskalaiseen tapaan muotoiltu piirakka tunnetaan myös nimellä galette.
| 400 g | (1 pkt) murotaikinaa (pakaste) |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 150 g | (1 pkt) mantelimassaa |
| 500 g | päärynöitä |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/4 tl | kanelia |
- 1.
Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 32 cm) leivinpaperin päälle pellille.
- 2.
Levitä ranskankerma taikinapohjalle. Jätä noin 3 cm reunasta tyhjäksi. Raasta tai murusta mantelimassa ranskankerman päälle.
- 3.
Kuori päärynät. Leikkaa puoliksi, poista kannat ja siemenkodat. Leikkaa päärynät viuhkoiksi. Asettele päärynät täytteen pinnalle. Taita reunat täytteen päälle.
- 4.
Voitele reunat kananmunalla. Ripottele piirakan päälle kanelia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia eli kunnes piirakka on saanut kauniin ruskean värin.
Helppo päärynäpiirakka valmistuu vain neljästä aineksesta, etkä tarvitse edes piirakkavuokaa! Ranskalaiseen tapaan muotoiltu piirakka tunnetaan myös nimellä galette.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) murotaikinaa (pakaste) |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 150 g | (1 pkt) mantelimassaa |
| 500 g | päärynöitä |
Pinnalle | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/4 tl | kanelia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 32 cm) leivinpaperin päälle pellille.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) murotaikinaa (pakaste) - 2
Levitä ranskankerma taikinapohjalle. Jätä noin 3 cm reunasta tyhjäksi. Raasta tai murusta mantelimassa ranskankerman päälle.
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk) ranskankermaa 150 g (1 pkt) mantelimassaa - 3
Kuori päärynät. Leikkaa puoliksi, poista kannat ja siemenkodat. Leikkaa päärynät viuhkoiksi. Asettele päärynät täytteen pinnalle. Taita reunat täytteen päälle.
Määrä Ainesosa 500 g päärynöitä - 4
Voitele reunat kananmunalla. Ripottele piirakan päälle kanelia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia eli kunnes piirakka on saanut kauniin ruskean värin.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 1/4 tl kanelia
Pidä mantelimassaa hetki pakastimessa, niin sen raastaminen on helpompaa.
Ravintosisältö
120
Energiaa kcal
502
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,7 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
2,6 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
120
Energiaa kcal
502
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,7 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
2,6 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) murotaikinaa (pakaste) .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























