Helppo päärynäpiirakka

arvosana4/5

(4)arviota
12 Palaa

60 min (josta 20 min aktiivista)

Helppo päärynäpiirakka valmistuu vain neljästä aineksesta, etkä tarvitse edes piirakkavuokaa! Ranskalaiseen tapaan muotoiltu piirakka tunnetaan myös nimellä galette.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) murotaikinaa (pakaste)
150 g(1 prk) ranskankermaa
150 g(1 pkt) mantelimassaa
500 gpäärynöitä

Pinnalle

1 kplkananmuna
1/4 tlkanelia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 32 cm) leivinpaperin päälle pellille.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) murotaikinaa (pakaste)
  2. 2

    Levitä ranskankerma taikinapohjalle. Jätä noin 3 cm reunasta tyhjäksi. Raasta tai murusta mantelimassa ranskankerman päälle.

    MääräAinesosa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    150 g(1 pkt) mantelimassaa
  3. 3

    Kuori päärynät. Leikkaa puoliksi, poista kannat ja siemenkodat. Leikkaa päärynät viuhkoiksi. Asettele päärynät täytteen pinnalle. Taita reunat täytteen päälle.

    MääräAinesosa
    500 gpäärynöitä
  4. 4

    Voitele reunat kananmunalla. Ripottele piirakan päälle kanelia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia eli kunnes piirakka on saanut kauniin ruskean värin.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1/4 tlkanelia

Pidä mantelimassaa hetki pakastimessa, niin sen raastaminen on helpompaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) murotaikinaa (pakaste) .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
12.9.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä