Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo piparitaikina

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
40 Kappaletta
Fork and knife
40 Kappaletta
Mitä olisi joulu ilman piparkakkuja? Tämä helppo piparkakkutaikina onnistuu kokemattomaltakin leipurilta. Mausta taikina valmiilla piparkakkumausteella.

Ainekset

150 g
voita tai margariinia
1 1/2 dl
Siirappia
1 kpl
Kananmuna
5 dl
Vehnäjauhoja
1 1/4 dl
Perunajauhoja
1 tl
ruokasoodaa
2 rkl
piparkakkumaustetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon siirappi ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa yön yli.

150 g
voita tai margariinia
1 1/2 dl
Siirappia
1 kpl
Kananmuna
5 dl
Vehnäjauhoja
1 1/4 dl
Perunajauhoja
2 rkl
piparkakkumaustetta
1 tl
ruokasoodaa
2

Ota taikina huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista. Säädä uuni 200 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja litistä ne. Jos taikina murenee, pyörittele sitä, kunnes se pehmenee ja kiinteytyy. Kauli taikinapallot jauhotetulla pöydällä levyiksi. Painele taikina muotilla piparkakuiksi. Siirrä piparit leivinpaperille pellille.

3

Paista pipareita uunissa pellillinen kerrallaan 6–8 minuuttia piparkakkujen koosta riippuen.

Vinkki: Koristele jäähtyneet piparit halutessa kananmunanvalkuaisesta (1 kpl), tomusokerista (noin 3 dl) ja sitruunamehusta (1 tl) sekoitetulla kuorrutteella.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.11.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

81

340

3,3 g

2,0 g

11,4 g

4,0 g

0,3 g

1,2 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl piparkakkumaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli