Helppo piparitaikina - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo piparitaikina

Helppo piparitaikina
Kappaleita
40
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Mitä olisi joulu ilman piparkakkuja? Tämä helppo piparkakkutaikina onnistuu kokemattomaltakin leipurilta.
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
voita tai margariinia
1 1/2 dl
Siirappia
1 kpl
Kananmuna
5 dl
Vehnäjauhoja
1 1/4 dl
Perunajauhoja
1 tl
ruokasoodaa
2 rkl
piparkakkumaustetta

Vinkki: Koristele jäähtyneet piparit halutessa kananmunanvalkuaisesta (1 kpl), tomusokerista (noin 3 dl) ja sitruunamehusta (1 tl) sekoitetulla kuorrutteella.

Näin teet

1

Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon siirappi ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa yön yli.

150 g
voita tai margariinia
1 1/2 dl
Siirappia
1 kpl
Kananmuna
5 dl
Vehnäjauhoja
1 1/4 dl
Perunajauhoja
2 rkl
piparkakkumaustetta
1 tl
ruokasoodaa
2

Ota taikina huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista. Säädä uuni 200 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja litistä ne. Jos taikina murenee, pyörittele sitä, kunnes se pehmenee ja kiinteytyy. Kauli taikinapallot jauhotetulla pöydällä levyiksi. Painele taikina muotilla piparkakuiksi. Siirrä piparit leivinpaperille pellille.

3

Paista pipareita uunissa pellillinen kerrallaan 6–8 minuuttia piparkakkujen koosta riippuen.

Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 10.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g458 g
Proteiinia1 g47 g
Rasvaa3 g132 g
Kuituja0 g12 g
Energiaa kj340 13580
Energiaa kcal81 3244

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl piparkakkumaustetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g458 g
Proteiinia1 g47 g
Rasvaa3 g132 g
Kuituja0 g12 g
Energiaa kj340 13580
Energiaa kcal81 3244

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl piparkakkumaustetta

Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Anna Huovinen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.