Helppo piparitaikina

arvosana3/5

(5)arviota
40 Kappaletta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Mitä olisi joulu ilman piparkakkuja? Tämä helppo piparkakkutaikina onnistuu kokemattomaltakin leipurilta. Mausta taikina valmiilla piparkakkumausteella.

Ainekset

MääräAinesosa
150 gvoita tai margariinia
1 1/2 dlsiirappia
1 kplkananmuna
5 dlvehnäjauhoja
1 1/4 dlperunajauhoja
1 tlruokasoodaa
2 rklpiparkakkumaustetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon siirappi ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa yön yli.

    MääräAinesosa
    150 gvoita tai margariinia
    1 1/2 dlsiirappia
    1 kplkananmuna
    5 dlvehnäjauhoja
    1 1/4 dlperunajauhoja
    2 rklpiparkakkumaustetta
    1 tlruokasoodaa
  2. 2

    Ota taikina huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja litistä ne. Jos taikina murenee, pyörittele sitä, kunnes se pehmenee ja kiinteytyy. Kauli taikinapallot jauhotetulla pöydällä levyiksi. Painele taikina muotilla piparkakuiksi. Siirrä piparit leivinpaperille pellille.

  3. 3

    Paista pipareita uunissa pellillinen kerrallaan 6–8 minuuttia piparkakkujen koosta riippuen.

Vinkki: Koristele jäähtyneet piparit halutessa kananmunanvalkuaisesta (1 kpl), tomusokerista (noin 3 dl) ja sitruunamehusta (1 tl) sekoitetulla kuorrutteella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl piparkakkumaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
30.9.2018
|
Päivitetty: 8.10.2025

Samankaltaisia reseptejä