Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon siirappi ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa yön yli.
Ota taikina huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista. Säädä uuni 200 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja litistä ne. Jos taikina murenee, pyörittele sitä, kunnes se pehmenee ja kiinteytyy. Kauli taikinapallot jauhotetulla pöydällä levyiksi. Painele taikina muotilla piparkakuiksi. Siirrä piparit leivinpaperille pellille.
Paista pipareita uunissa pellillinen kerrallaan 6–8 minuuttia piparkakkujen koosta riippuen.
Vinkki: Koristele jäähtyneet piparit halutessa kananmunanvalkuaisesta (1 kpl), tomusokerista (noin 3 dl) ja sitruunamehusta (1 tl) sekoitetulla kuorrutteella.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
340
81
3,3 g
2,0 g
11,4 g
4,0 g
0,3 g
1,2 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl piparkakkumaustetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli