Helppo Runebergin kakku | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Runebergin kakku

Helppo Runebergin kakku

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Runebergin päivän tortut voi vaihteeksi leipoa kakun muotoon. Börsin keittiöpäällikkö Toni Vanhala muistuttaa kostuttamisen tärkeydestä: näin kakku pysyy mehevän kuohkeana. Täydellisen rakenteen tuntee kuulemma heti sormissa, sanoo Vanhala.

Ainekset

200 g
voita
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2 kpl
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
2 kpl
tippaa karvasmanteliöljyä
2 dl
omenamehua kostutukseen

koristeeksi

200 g
vadelmia
100 g
vadelmahilloa
1 dl
tomusokeria
1/2 - 1 rkl
vettä
50 g
tuoreita vadelmia
50 g
suklaakarkkeja
marjoja koristeluun

Valmistus

1

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.

200 g
voita
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2 kpl
kananmunaa
2

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Lisää karvasmanteliöljy.

1 dl
mantelijauhetta
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
2 kpl
tippaa karvasmanteliöljyä
3

Laita taikina halkaisijaltaan 24 senttiseen irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskiritilällä 25 minuuttia.

4

Kostuta jäähtynyt kakku omenamehulla. Laita pinnalle tuoreita vadelmia ja vadelmasosetta. Pursota tomusokerista ja vedestä valmistettu juokseva tahna kakun pintaan.

2 dl
omenamehua kostutukseen
200 g
vadelmia
100 g
vadelmahilloa
1 dl
tomusokeria
1/2 - 1 rkl
vettä
5

Koristele Runebergin kakku lopuksi suklaakarkeilla, marjoilla ja tomusokerilla. Tarjoile kakku vastakeitetyn kahvin kera.

50 g
suklaakarkkeja
marjoja koristeluun
50 g
tuoreita vadelmia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 5.2.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2771

662

45,0 g

27,5 g

52,0 g

26,8 g

4,5 g

10,3 g

1,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl fariinisokeria,

1 dl mantelijauhetta,

2 kpl tippaa karvasmanteliöljyä,

2 dl omenamehua kostutukseen,

100 g vadelmahilloa,

1 dl tomusokeria,

50 g suklaakarkkeja,

marjoja koristeluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli