Helppo Runebergin kakku - Yhteishyvä

Helppo Runebergin kakku

Runebergin kakku
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Runebergin päivän tortut voi vaihteeksi leipoa kakun muotoon. Börsin keittiöpäällikkö Toni Vanhala muistuttaa kostuttamisen tärkeydestä: näin kakku pysyy mehevän kuohkeana. Täydellisen rakenteen tuntee kuulemma heti sormissa, sanoo Vanhala.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
voita
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2 kpl
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
2 kpl
tippaa karvasmanteliöljyä
2 dl
omenamehua kostutukseen

KORISTEEKSI

200 g
vadelmia
100 g
vadelmahilloa
1 dl
tomusokeria
1/2 - 1 rkl
vettä
50 g
tuoreita vadelmia
50 g
suklaakarkkeja
marjoja koristeluun

Näin teet

1

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.

200 g
voita
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2 kpl
kananmunaa
2

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Lisää karvasmanteliöljy.

1 dl
mantelijauhetta
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
2 kpl
tippaa karvasmanteliöljyä
3

Laita taikina halkaisijaltaan 24 senttiseen irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskiritilällä 25 minuuttia.

4

Kostuta jäähtynyt kakku omenamehulla. Laita pinnalle tuoreita vadelmia ja vadelmasosetta. Pursota tomusokerista ja vedestä valmistettu juokseva tahna kakun pintaan.

2 dl
omenamehua kostutukseen
200 g
vadelmia
100 g
vadelmahilloa
1 dl
tomusokeria
1/2 - 1 rkl
vettä
5

Koristele Runebergin kakku lopuksi suklaakarkeilla, marjoilla ja tomusokerilla. Tarjoile kakku vastakeitetyn kahvin kera.

50 g
suklaakarkkeja
marjoja koristeluun
50 g
tuoreita vadelmia
Kuvat
TOK
Julkaistu: 13.11.2018
Muokattu: 10.12.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja52 g208 g
Proteiinia10 g41 g
Rasvaa45 g180 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj2771 11082
Energiaa kcal662 2648

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl fariinisokeria

  • 1 dl mantelijauhetta

  • 2 kpl tippaa karvasmanteliöljyä

  • 2 dl omenamehua kostutukseen

  • 100 g vadelmahilloa

  • 1 dl tomusokeria

  • 50 g suklaakarkkeja

  • marjoja koristeluun

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja52 g208 g
Proteiinia10 g41 g
Rasvaa45 g180 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj2771 11082
Energiaa kcal662 2648

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl fariinisokeria

  • 1 dl mantelijauhetta

  • 2 kpl tippaa karvasmanteliöljyä

  • 2 dl omenamehua kostutukseen

  • 100 g vadelmahilloa

  • 1 dl tomusokeria

  • 50 g suklaakarkkeja

  • marjoja koristeluun

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.