Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Runebergin kakku

Helppo Runebergin kakku

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Runebergin päivän tortut voi vaihteeksi leipoa kakun muotoon. Börsin keittiöpäällikkö Toni Vanhala muistuttaa kostuttamisen tärkeydestä: näin kakku pysyy mehevän kuohkeana. Täydellisen rakenteen tuntee kuulemma heti sormissa, sanoo Vanhala.

Ainekset

200 g
voita
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2 kpl
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
30 g
(1 dl) mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
2 kpl
tippaa karvasmanteliöljyä
2 dl
omenamehua kostutukseen

koristeeksi

200 g
vadelmia
100 g
vadelmahilloa
60 g
(1 dl) tomusokeria
1/2 - 1 rkl
vettä
50 g
tuoreita vadelmia
50 g
suklaakarkkeja
marjoja koristeluun

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.

200 g
voita
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2 kpl
kananmunaa
2

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Lisää karvasmanteliöljy.

30 g
(1 dl) mantelijauhetta
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
2 kpl
tippaa karvasmanteliöljyä
3

Laita taikina halkaisijaltaan 24 senttiseen irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskiritilällä 25 minuuttia.

4

Kostuta jäähtynyt kakku omenamehulla. Laita pinnalle tuoreita vadelmia ja vadelmasosetta. Pursota tomusokerista ja vedestä valmistettu juokseva tahna kakun pintaan.

2 dl
omenamehua kostutukseen
200 g
vadelmia
100 g
vadelmahilloa
60 g
(1 dl) tomusokeria
1/2 - 1 rkl
vettä
5

Koristele Runebergin kakku lopuksi suklaakarkeilla, marjoilla ja tomusokerilla. Tarjoile kakku vastakeitetyn kahvin kera.

50 g
suklaakarkkeja
marjoja koristeluun
50 g
tuoreita vadelmia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 5.2.2018
Muokattu: 30.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1017

4257

50,5 g

28,8 g

122,0 g

85,5 g

6,0 g

14,3 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl tippaa karvasmanteliöljyä,

marjoja koristeluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli