Helppo Runebergin kakku | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo Runebergin kakku

Runebergin kakku
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Runebergin päivän tortut voi vaihteeksi leipoa kakun muotoon. Börsin keittiöpäällikkö Toni Vanhala muistuttaa kostuttamisen tärkeydestä: näin kakku pysyy mehevän kuohkeana. Täydellisen rakenteen tuntee kuulemma heti sormissa, sanoo Vanhala.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
voita
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2 kpl
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
2 kpl
tippaa karvasmanteliöljyä
2 dl
omenamehua kostutukseen

KORISTEEKSI

200 g
vadelmia
100 g
vadelmahilloa
1 dl
tomusokeria
1/2 - 1 rkl
vettä
50 g
tuoreita vadelmia
50 g
suklaakarkkeja
marjoja koristeluun

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Näin teet

1

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.

200 g
voita
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2 kpl
kananmunaa
2

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Lisää karvasmanteliöljy.

1 dl
mantelijauhetta
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
2 kpl
tippaa karvasmanteliöljyä
3

Laita taikina halkaisijaltaan 24 senttiseen irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskiritilällä 25 minuuttia.

4

Kostuta jäähtynyt kakku omenamehulla. Laita pinnalle tuoreita vadelmia ja vadelmasosetta. Pursota tomusokerista ja vedestä valmistettu juokseva tahna kakun pintaan.

2 dl
omenamehua kostutukseen
200 g
vadelmia
100 g
vadelmahilloa
1 dl
tomusokeria
1/2 - 1 rkl
vettä
5

Koristele Runebergin kakku lopuksi suklaakarkeilla, marjoilla ja tomusokerilla. Tarjoile kakku vastakeitetyn kahvin kera.

50 g
suklaakarkkeja
marjoja koristeluun
50 g
tuoreita vadelmia
Kuvat
TOK
Julkaistu: 5.2.2018
Muokattu: 18.2.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj2771 11082
Energiaa kcal662 2648
Rasvaa45.0 g180.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa27.5 g110.0 g
Hiilihydraatteja52.0 g208.0 g
Sokereita26.8 g107.0 g
Kuituja4.5 g18.0 g
Proteiinia10.3 g41.0 g
Suolaa1.6 g6.5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl fariinisokeria

  • 1 dl mantelijauhetta

  • 2 kpl tippaa karvasmanteliöljyä

  • 2 dl omenamehua kostutukseen

  • 100 g vadelmahilloa

  • 1 dl tomusokeria

  • 50 g suklaakarkkeja

  • marjoja koristeluun

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj2771 11082
Energiaa kcal662 2648
Rasvaa45.0 g180.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa27.5 g110.0 g
Hiilihydraatteja52.0 g208.0 g
Sokereita26.8 g107.0 g
Kuituja4.5 g18.0 g
Proteiinia10.3 g41.0 g
Suolaa1.6 g6.5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl fariinisokeria

  • 1 dl mantelijauhetta

  • 2 kpl tippaa karvasmanteliöljyä

  • 2 dl omenamehua kostutukseen

  • 100 g vadelmahilloa

  • 1 dl tomusokeria

  • 50 g suklaakarkkeja

  • marjoja koristeluun

Kuvat
TOK

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.