Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Lisää karvasmanteliöljy.
Laita taikina halkaisijaltaan 24 senttiseen irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskiritilällä 25 minuuttia.
Kostuta jäähtynyt kakku omenamehulla. Laita pinnalle tuoreita vadelmia ja vadelmasosetta. Pursota tomusokerista ja vedestä valmistettu juokseva tahna kakun pintaan.
Koristele Runebergin kakku lopuksi suklaakarkeilla, marjoilla ja tomusokerilla. Tarjoile kakku vastakeitetyn kahvin kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2771
662
45,0 g
27,5 g
52,0 g
26,8 g
4,5 g
10,3 g
1,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl fariinisokeria,
1 dl mantelijauhetta,
2 kpl tippaa karvasmanteliöljyä,
2 dl omenamehua kostutukseen,
100 g vadelmahilloa,
1 dl tomusokeria,
50 g suklaakarkkeja,
marjoja koristeluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli