Yhteistyössä: Kulman Keittiö

15 min

Nappaa talteen!
Runebergin päivän tortut voi vaihteeksi leipoa kakun muotoon. Keittiöpäällikkö Toni Vanhala muistuttaa kostuttamisen tärkeydestä: näin kakku pysyy mehevän kuohkeana. Täydellisen rakenteen tuntee kuulemma heti sormissa, sanoo Vanhala.
| 200 g | voita |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 30 g | (1 dl) mantelijauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | maitoa |
| 2 kpl | tippaa karvasmanteliöljyä |
| 2 dl | omenamehua kostutukseen |
| Koristeeksi | |
|---|---|
| 200 g | vadelmia |
| 100 g | vadelmahilloa |
| 60 g | (1 dl) tomusokeria |
| 1/2 - 1 rkl | vettä |
| 50 g | tuoreita vadelmia |
| 50 g | suklaakarkkeja |
| marjoja koristeluun | |
Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Lisää karvasmanteliöljy.
Laita taikina halkaisijaltaan 24 senttiseen irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskiritilällä 25 minuuttia.
Kostuta jäähtynyt kakku omenamehulla. Laita pinnalle tuoreita vadelmia ja vadelmasosetta. Pursota tomusokerista ja vedestä valmistettu juokseva tahna kakun pintaan.
Koristele Runebergin kakku lopuksi suklaakarkeilla, marjoilla ja tomusokerilla. Tarjoile kakku vastakeitetyn kahvin kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Runebergin päivän tortut voi vaihteeksi leipoa kakun muotoon. Keittiöpäällikkö Toni Vanhala muistuttaa kostuttamisen tärkeydestä: näin kakku pysyy mehevän kuohkeana. Täydellisen rakenteen tuntee kuulemma heti sormissa, sanoo Vanhala.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 30 g | (1 dl) mantelijauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | maitoa |
| 2 kpl | tippaa karvasmanteliöljyä |
| 2 dl | omenamehua kostutukseen |
Koristeeksi | |
| 200 g | vadelmia |
| 100 g | vadelmahilloa |
| 60 g | (1 dl) tomusokeria |
| 1/2 - 1 rkl | vettä |
| 50 g | tuoreita vadelmia |
| 50 g | suklaakarkkeja |
| marjoja koristeluun | |
Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Lisää karvasmanteliöljy.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 30 g | (1 dl) mantelijauhetta |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | maitoa |
| 2 kpl | tippaa karvasmanteliöljyä |
Laita taikina halkaisijaltaan 24 senttiseen irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskiritilällä 25 minuuttia.
Kostuta jäähtynyt kakku omenamehulla. Laita pinnalle tuoreita vadelmia ja vadelmasosetta. Pursota tomusokerista ja vedestä valmistettu juokseva tahna kakun pintaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | omenamehua kostutukseen |
| 200 g | vadelmia |
| 100 g | vadelmahilloa |
| 60 g | (1 dl) tomusokeria |
| 1/2 - 1 rkl | vettä |
Koristele Runebergin kakku lopuksi suklaakarkeilla, marjoilla ja tomusokerilla. Tarjoile kakku vastakeitetyn kahvin kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | suklaakarkkeja |
| marjoja koristeluun | |
| 50 g | tuoreita vadelmia |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
1017
Energiaa kcal
4257
Energiaa kj
50,5 g
Rasvaa
28,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
122,0 g
Hiilihydraatteja
85,5 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
1017
Energiaa kcal
4257
Energiaa kj
50,5 g
Rasvaa
28,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
122,0 g
Hiilihydraatteja
85,5 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl tippaa karvasmanteliöljyä, marjoja koristeluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli