Herkkusienitäytteinen broilerinmaksapatee
12 Annosta
Tarjoa patee joko kylmänä alkupalana esimerkiksi leivän kanssa tai lämpimänä jouluruokien kanssa.
Ainekset
300 g
Broilerinmaksaa (pakaste)
1 kpl
Anjovista
300 g
Sika-nautajauhelihaa
2 kpl
Kokojyväleipää
1 kpl
Kermaviiliä
3 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Sipuli
1 dl
Aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl
Tomaattipyreetä
2 rkl
Siirappia
1 rkl
Rosmariinia
2 tl
Vasikanfondia
1/2 tl
Rouhittua viherpippuria
1 tl
Sitruunamehua
1 dl
Persiljaa
Täyte:
1 rkl
Öljyä
200 g
Tuoreita herkkusieniä
1 tl
Timjamia
Valmistus
1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata broilerinmaksa. Valuta anjovikset liemestään. Soseuta kaikki ainekset, persiljaa lukuun ottamatta, esimerkiksi monitoimikoneessa. Hienonna persilja ja lisää joukkoon.
Valmista täyte. Puhdista ja viipaloi herkkusienet, puolita pienet. Ruskista sienet pannulla, mausta timjamilla.
Voitele suorakaiteen muotoinen leipä- tai pateevuoka ja kaada puolet massasta vuokaan. Kaada täyte väliin ja päälle loput maksamassasta.
Kypsennä uunin alatasolla noin 1 tunti 25 minuuttia, kunnes patee on kiinteää. Jäähdytä vuoassaan ja kumoa.
Lisää aiheesta
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.10.2007
|Muokattu: 1.4.2022
Ravintosisältö
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.