Herkkusienitäytteinen broilerinmaksapatee

Tarjoa patee joko kylmänä alkupalana esimerkiksi leivän kanssa tai lämpimänä jouluruokien kanssa.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
300 gbroilerinmaksaa (pakaste)
1 kplanjovista
300 gsika-nautajauhelihaa
2 kplkokojyväleipää
1 kplkermaviiliä
3 kplkananmunaa
1 kplsipuli
1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkltomaattipyreetä
2 rklsiirappia
1 rklrosmariinia
2 tlvasikanfondia
1/2 tlrouhittua viherpippuria
1 tlsitruunamehua
1 dlpersiljaa

Täyte:

1 rklöljyä
200 gtuoreita herkkusieniä
1 tltimjamia

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata broilerinmaksa. Valuta anjovikset liemestään. Soseuta kaikki ainekset, persiljaa lukuun ottamatta, esimerkiksi monitoimikoneessa. Hienonna persilja ja lisää joukkoon.

    Valmista täyte. Puhdista ja viipaloi herkkusienet, puolita pienet. Ruskista sienet pannulla, mausta timjamilla.

    Voitele suorakaiteen muotoinen leipä- tai pateevuoka ja kaada puolet massasta vuokaan. Kaada täyte väliin ja päälle loput maksamassasta.

    Kypsennä uunin alatasolla noin 1 tunti 25 minuuttia, kunnes patee on kiinteää. Jäähdytä vuoassaan ja kumoa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025