Herkkusienitäytteinen broilerinmaksapatee

Nappaa talteen!
Tarjoa patee joko kylmänä alkupalana esimerkiksi leivän kanssa tai lämpimänä jouluruokien kanssa.
| 300 g | broilerinmaksaa (pakaste) |
| 1 kpl | anjovista |
| 300 g | sika-nautajauhelihaa |
| 2 kpl | kokojyväleipää |
| 1 kpl | kermaviiliä |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 rkl | siirappia |
| 1 rkl | rosmariinia |
| 2 tl | vasikanfondia |
| 1/2 tl | rouhittua viherpippuria |
| 1 tl | sitruunamehua |
| 1 dl | persiljaa |
| Täyte: | |
|---|---|
| 1 rkl | öljyä |
| 200 g | tuoreita herkkusieniä |
| 1 tl | timjamia |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata broilerinmaksa. Valuta anjovikset liemestään. Soseuta kaikki ainekset, persiljaa lukuun ottamatta, esimerkiksi monitoimikoneessa. Hienonna persilja ja lisää joukkoon.
Valmista täyte. Puhdista ja viipaloi herkkusienet, puolita pienet. Ruskista sienet pannulla, mausta timjamilla.
Voitele suorakaiteen muotoinen leipä- tai pateevuoka ja kaada puolet massasta vuokaan. Kaada täyte väliin ja päälle loput maksamassasta.
Kypsennä uunin alatasolla noin 1 tunti 25 minuuttia, kunnes patee on kiinteää. Jäähdytä vuoassaan ja kumoa.
Herkkusienitäytteinen broilerinmaksapatee
Tarjoa patee joko kylmänä alkupalana esimerkiksi leivän kanssa tai lämpimänä jouluruokien kanssa.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | broilerinmaksaa (pakaste) |
| 1 kpl | anjovista |
| 300 g | sika-nautajauhelihaa |
| 2 kpl | kokojyväleipää |
| 1 kpl | kermaviiliä |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 rkl | siirappia |
| 1 rkl | rosmariinia |
| 2 tl | vasikanfondia |
| 1/2 tl | rouhittua viherpippuria |
| 1 tl | sitruunamehua |
| 1 dl | persiljaa |
Täyte: | |
| 1 rkl | öljyä |
| 200 g | tuoreita herkkusieniä |
| 1 tl | timjamia |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata broilerinmaksa. Valuta anjovikset liemestään. Soseuta kaikki ainekset, persiljaa lukuun ottamatta, esimerkiksi monitoimikoneessa. Hienonna persilja ja lisää joukkoon.
Valmista täyte. Puhdista ja viipaloi herkkusienet, puolita pienet. Ruskista sienet pannulla, mausta timjamilla.
Voitele suorakaiteen muotoinen leipä- tai pateevuoka ja kaada puolet massasta vuokaan. Kaada täyte väliin ja päälle loput maksamassasta.
Kypsennä uunin alatasolla noin 1 tunti 25 minuuttia, kunnes patee on kiinteää. Jäähdytä vuoassaan ja kumoa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












