Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkkusienitäytteinen broilerinmaksapatee

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Tarjoa patee joko kylmänä alkupalana esimerkiksi leivän kanssa tai lämpimänä jouluruokien kanssa.

Ainekset

300 g
Broilerinmaksaa (pakaste)
1 kpl
Anjovista
300 g
Sika-nautajauhelihaa
2 kpl
Kokojyväleipää
1 kpl
Kermaviiliä
3 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Sipuli
1 dl
Aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl
Tomaattipyreetä
2 rkl
Siirappia
1 rkl
Rosmariinia
2 tl
Vasikanfondia
1/2 tl
Rouhittua viherpippuria
1 tl
Sitruunamehua
1 dl
Persiljaa

Täyte:

1 rkl
Öljyä
200 g
Tuoreita herkkusieniä
1 tl
Timjamia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata broilerinmaksa. Valuta anjovikset liemestään. Soseuta kaikki ainekset, persiljaa lukuun ottamatta, esimerkiksi monitoimikoneessa. Hienonna persilja ja lisää joukkoon.

Valmista täyte. Puhdista ja viipaloi herkkusienet, puolita pienet. Ruskista sienet pannulla, mausta timjamilla.

Voitele suorakaiteen muotoinen leipä- tai pateevuoka ja kaada puolet massasta vuokaan. Kaada täyte väliin ja päälle loput maksamassasta.

Kypsennä uunin alatasolla noin 1 tunti 25 minuuttia, kunnes patee on kiinteää. Jäähdytä vuoassaan ja kumoa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.10.2007
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.