Herne-kesäkurpitsakeitto ja piparjuurikerma - Yhteishyvä

Herne-kesäkurpitsakeitto ja piparjuurikerma

???
Annokset
4
Ruokavalio
Itse sekoitettava piparjuurikerma viimeistelee kasviskeiton. Tarjoa herne-kesäkurpitsakeitto tuoreen leivän kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Kesäkurpitsaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
1 l
Vähäsuolaista kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
2 kpl
(à 200 g) pakasteherneitä

PIPARJUURIKERMA

1 kpl
(200 g) ranskankermaa
1 - 1 1/2 rkl
Piparjuuritahnaa
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Kuori ja silppua valkosipuli.Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kesäkurpitsaa ja sipulia muutama minuutti. Älä anna saada väriä Lisää kasvisliemi ja pakasteherneet. Keitä kannen alla 10-15 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.Yhdistä ranskankerma, piparjuuritahna ja mustapippuri. Viimeistele sosekeitto piparjuurikermalla. Tarjoa hyvän leivän kanssa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.6.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa