Huuhtele herneet ja laita ne likoamaan kylmään veteen yön yli. Keitä herneitä liotusvedessä ja kuori pinnalle muodostuva vaahto. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin tunti.
Paista pekoni pannulla ja lisää joukkoon silputtu sipuli ja suikaloidut porkkanat ja selleri. Kääntele hetki pannulla ja lisää hernekeiton joukkoon. Mausta sinapilla ja suolalla sekä halutessasi ripauksella meiramia. Jatka keittämistä vielä tunti.
Vinkki! Mikäli käytät sianlapaa tai -potkaa, lisää 300–500 g lihaa herneiden joukkoon jo keittämisen alkuvaiheessa. Poista lihasta mahdollinen luu ja paloittele se keiton joukkoon.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1344
321
15,5 g
5,5 g
19,4 g
4,0 g
13,5 g
18,9 g
1,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 l Vettä,
1 - 1,5 tl Suolaa,
Meiramia halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli