Hernekeitto pekonilla - Yhteishyvä

Hernekeitto pekonilla

???
Annokset
8
Tuunaa hernekeittoa pekonilla. Nauti keitto ruisleivän kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Kuivattuja herneitä
2 1/2 l
Vettä
350 g
Pekonia
1 kpl
Iso sipuli
3 kpl
Porkkanaa
100 g
Selleriä
2 - 3 rkl
Sinappia
1 - 1 1/2 tl
Suolaa
Meiramia halutessasi

Näin teet

1

Huuhtele herneet ja laita ne likoamaan kylmään veteen yön yli. Keitä herneitä liotusvedessä ja kuori pinnalle muodostuva vaahto. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin tunti.

Paista pekoni pannulla ja lisää joukkoon silputtu sipuli ja suikaloidut porkkanat ja selleri. Kääntele hetki pannulla ja lisää hernekeiton joukkoon. Mausta sinapilla ja suolalla sekä halutessasi ripauksella meiramia. Jatka keittämistä vielä tunti.

Vinkki! Mikäli käytät sianlapaa tai -potkaa, lisää 300–500 g lihaa herneiden joukkoon jo keittämisen alkuvaiheessa. Poista lihasta mahdollinen luu ja paloittele se keiton joukkoon.

Resepti
Hellapoliisi
Kuvat
Jami Jaakonen
Julkaistu: 27.2.2013
Muokattu: 24.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g155 g
Proteiinia19 g151 g
Rasvaa16 g124 g
Kuituja14 g108 g
Energiaa kj1344 10750
Energiaa kcal321 2568

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 l Vettä

  • 1 - 1,5 tl Suolaa

  • Meiramia halutessasi

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g155 g
Proteiinia19 g151 g
Rasvaa16 g124 g
Kuituja14 g108 g
Energiaa kj1344 10750
Energiaa kcal321 2568

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 l Vettä

  • 1 - 1,5 tl Suolaa

  • Meiramia halutessasi

Resepti
Hellapoliisi

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.