Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hernekeitto pekonilla

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tuunaa hernekeittoa pekonilla. Nauti keitto ruisleivän kanssa.

Ainekset

500 g
Kuivattuja herneitä
2 1/2 l
Vettä
350 g
Pekonia
1 kpl
Iso sipuli
3 kpl
Porkkanaa
100 g
Selleriä
2 - 3 rkl
Sinappia
1 - 1 1/2 tl
Suolaa
Meiramia halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele herneet ja laita ne likoamaan kylmään veteen yön yli. Keitä herneitä liotusvedessä ja kuori pinnalle muodostuva vaahto. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin tunti.

Paista pekoni pannulla ja lisää joukkoon silputtu sipuli ja suikaloidut porkkanat ja selleri. Kääntele hetki pannulla ja lisää hernekeiton joukkoon. Mausta sinapilla ja suolalla sekä halutessasi ripauksella meiramia. Jatka keittämistä vielä tunti.

Vinkki! Mikäli käytät sianlapaa tai -potkaa, lisää 300–500 g lihaa herneiden joukkoon jo keittämisen alkuvaiheessa. Poista lihasta mahdollinen luu ja paloittele se keiton joukkoon.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 27.2.2013
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

321

1344

15,5 g

5,5 g

19,4 g

4,0 g

13,5 g

18,9 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 l Vettä,

1 - 1,5 tl Suolaa,

Meiramia halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli