Hodarivuoka
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee hot dogit helposti isolle porukalle! Uunihodarit valmistuvat kätevästi yhdessä vuoassa. Kuumenna nakeilla ja itse tehdyllä chilikastikkeella täytetyt hodarit uunissa, ja tarjoa tuoresalsan ja sinapin kanssa.
| 8 kpl | hot dog -sämpylää |
| 8 kpl | nakkia |
| Chilikastike | |
|---|---|
| 1 dl | (2 pkt à 70 g) tomaattipyreetä |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta (sweet chili sauce) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| 2 tl | srirachakastiketta |
| 2 tl | valkoviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Tuoresalsa | |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | punasipuli (pieni) |
| 3 kpl | kevätsipulin vartta |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sitruunapippuria (suolatonta) tai ripaus mustapippuria |
| Lisäksi | |
| sinappia | |
- 1.
Aloita valmistamalla chilikastike. Sekoita kaikki chilikastikkeen ainekset kattilassa ja kiehauta seos. Nosta pois liedeltä.
- 2.
Tee salsa. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Hienonna sipulit. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään muun valmistelun ajaksi.
- 3.
Lado hodarisämpylät uunivuokaan vieri viereen leikkausviilto ylöspäin. Levitä viiltoon ensin ruokalusikallinen chilikastiketta ja laita päälle nakki. Kuumenna 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
- 4.
Lisää hodareihin salsaa ja sinappia ja tarjoa heti.
Tee hot dogit helposti isolle porukalle! Uunihodarit valmistuvat kätevästi yhdessä vuoassa. Kuumenna nakeilla ja itse tehdyllä chilikastikkeella täytetyt hodarit uunissa, ja tarjoa tuoresalsan ja sinapin kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | hot dog -sämpylää |
| 8 kpl | nakkia |
Chilikastike | |
| 1 dl | (2 pkt à 70 g) tomaattipyreetä |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta (sweet chili sauce) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| 2 tl | srirachakastiketta |
| 2 tl | valkoviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Tuoresalsa | |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | punasipuli (pieni) |
| 3 kpl | kevätsipulin vartta |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sitruunapippuria (suolatonta) tai ripaus mustapippuria |
Lisäksi | |
| sinappia | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Aloita valmistamalla chilikastike. Sekoita kaikki chilikastikkeen ainekset kattilassa ja kiehauta seos. Nosta pois liedeltä.
Määrä Ainesosa 1 dl (2 pkt à 70 g) tomaattipyreetä 1/2 dl makeaa chilikastiketta (sweet chili sauce) 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl sokeria 2 tl srirachakastiketta 2 tl valkoviinietikkaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Tee salsa. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Hienonna sipulit. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään muun valmistelun ajaksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl tomaattia 1 kpl punasipuli (pieni) 3 kpl kevätsipulin vartta 1/2 dl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa 1/4 tl sitruunapippuria (suolatonta) tai ripaus mustapippuria - 3
Lado hodarisämpylät uunivuokaan vieri viereen leikkausviilto ylöspäin. Levitä viiltoon ensin ruokalusikallinen chilikastiketta ja laita päälle nakki. Kuumenna 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 8 kpl hot dog -sämpylää 8 kpl nakkia - 4
Lisää hodareihin salsaa ja sinappia ja tarjoa heti.
Vinkki! Itse tehty chilikastike säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.
Ravintosisältö
246
Energiaa kcal
1028
Energiaa kj
15,9 g
Rasvaa
3,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,4 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
246
Energiaa kcal
1028
Energiaa kj
15,9 g
Rasvaa
3,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,4 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl srirachakastiketta, sinappia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























