Aloita valmistamalla chilikastike. Sekoita kaikki chilikastikkeen ainekset kattilassa ja kiehauta seos. Nosta pois liedeltä.
Tee salsa. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Hienonna sipulit. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään muun valmistelun ajaksi.
Lado hodarisämpylät uunivuokaan vieri viereen leikkausviilto ylöspäin. Levitä viiltoon ensin ruokalusikallinen chilikastiketta ja laita päälle nakki. Kuumenna 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
Lisää hodareihin salsaa ja sinappia ja tarjoa heti.
Vinkki! Itse tehty chilikastike säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
246
1028
15,9 g
3,9 g
17,4 g
7,0 g
1,5 g
7,3 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl srirachakastiketta,
sinappia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli