Homejuusto-pähkinäpuustit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Homejuusto-pähkinäpuustit

Fork and knife
18 Kappaletta
Fork and knife
18 Kappaletta
Suolaisen makeat puustit maistuvat sekä teen että glögin seurana.

Ainekset

50 g
Hiivaa
5 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 tl
Suolaa
1/2 rkl
(1/2 rkl) kardemummaa
16 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Mantelijauhetta
200 g
Voita

täyte

2 kpl
(300 g) sinihomejuustoa
250 g
Kivettömiä taateleita
4 rkl
Juoksevaa hunajaa
200 g
Pähkinäsekoitusta
4 dl
Kermaviiliä

voiteluun

1 kpl
Muna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata ja jäähdytä voi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, suola, kardemumma, mantelijauhe ja puolet vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta taikinaan vähitellen kaikki paitsi 2 dl jauhoja. Lisää voisula, vaivaa hyvin. Lisää loput jauhoista ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi eli noin 1 tunti.
Sekoita paketillinen murennettua juustoa kermaviilin joukkoon. Silppua taatelit ja rouhi pähkinät. Kauli taikina jauhotetulla alustalla kahdeksi levyksi (60 x 30 cm). Levitä levyille juusto-kermaviiliseos ja ripottele päälle pähkinät, taatelit ja loppu juusto murennettuna. Valuta päälle hunajaa. Kääri levyt pitkältä sivulta rulliksi. Jätä saumakohta alapuolelle.
Leikkaa rullista terävällä veitsellä kolmikulmaisia paloja. Nosta palat pystyyn niin, että kapea kohta on ylöspäin. Paina sormella kapea kohta pöytää kohti. Kohota puusteja liinan alla 20 minuuttia. Voitele vatkatulla munalla. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Resepti:
Sofie Sergelius ja Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2382

569

25,8 g

10,2 g

66,2 g

22,4 g

4,8 g

15,4 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

50 g Hiivaa,

2 tl Suolaa,

0,5 rkl (1/2 rkl) kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli