Homejuusto-pähkinäpuustit

Nappaa talteen!
Suolaisen makeat puustit maistuvat sekä teen että glögin seurana.
| 50 g | hiivaa |
| 5 dl | maitoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 rkl | (1/2 rkl) kardemummaa |
| 16 dl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | mantelijauhetta |
| 200 g | voita |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 kpl | (300 g) sinihomejuustoa |
| 250 g | kivettömiä taateleita |
| 4 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 200 g | pähkinäsekoitusta |
| 4 dl | kermaviiliä |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | muna |
- 1.
Sulata ja jäähdytä voi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, suola, kardemumma, mantelijauhe ja puolet vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta taikinaan vähitellen kaikki paitsi 2 dl jauhoja. Lisää voisula, vaivaa hyvin. Lisää loput jauhoista ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi eli noin 1 tunti.
Sekoita paketillinen murennettua juustoa kermaviilin joukkoon. Silppua taatelit ja rouhi pähkinät. Kauli taikina jauhotetulla alustalla kahdeksi levyksi (60 x 30 cm). Levitä levyille juusto-kermaviiliseos ja ripottele päälle pähkinät, taatelit ja loppu juusto murennettuna. Valuta päälle hunajaa. Kääri levyt pitkältä sivulta rulliksi. Jätä saumakohta alapuolelle.
Leikkaa rullista terävällä veitsellä kolmikulmaisia paloja. Nosta palat pystyyn niin, että kapea kohta on ylöspäin. Paina sormella kapea kohta pöytää kohti. Kohota puusteja liinan alla 20 minuuttia. Voitele vatkatulla munalla. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
Homejuusto-pähkinäpuustit
Suolaisen makeat puustit maistuvat sekä teen että glögin seurana.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | hiivaa |
| 5 dl | maitoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 rkl | (1/2 rkl) kardemummaa |
| 16 dl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | mantelijauhetta |
| 200 g | voita |
Täyte | |
| 2 kpl | (300 g) sinihomejuustoa |
| 250 g | kivettömiä taateleita |
| 4 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 200 g | pähkinäsekoitusta |
| 4 dl | kermaviiliä |
Voiteluun | |
| 1 kpl | muna |
Valmistus
- 1
Sulata ja jäähdytä voi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, suola, kardemumma, mantelijauhe ja puolet vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta taikinaan vähitellen kaikki paitsi 2 dl jauhoja. Lisää voisula, vaivaa hyvin. Lisää loput jauhoista ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi eli noin 1 tunti.
Sekoita paketillinen murennettua juustoa kermaviilin joukkoon. Silppua taatelit ja rouhi pähkinät. Kauli taikina jauhotetulla alustalla kahdeksi levyksi (60 x 30 cm). Levitä levyille juusto-kermaviiliseos ja ripottele päälle pähkinät, taatelit ja loppu juusto murennettuna. Valuta päälle hunajaa. Kääri levyt pitkältä sivulta rulliksi. Jätä saumakohta alapuolelle.
Leikkaa rullista terävällä veitsellä kolmikulmaisia paloja. Nosta palat pystyyn niin, että kapea kohta on ylöspäin. Paina sormella kapea kohta pöytää kohti. Kohota puusteja liinan alla 20 minuuttia. Voitele vatkatulla munalla. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
Ravintosisältö
569
Energiaa kcal
2382
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
10,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
66,2 g
Hiilihydraatteja
22,4 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
15,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
569
Energiaa kcal
2382
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
10,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
66,2 g
Hiilihydraatteja
22,4 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
15,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 50 g Hiivaa, 2 tl Suolaa, 0,5 rkl (1/2 rkl) kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























