Homejuusto-pähkinäpuustit - Yhteishyvä

Homejuusto-pähkinäpuustit

???
Kappaleita
18
Suolaisen makeat puustit maistuvat sekä teen että glögin seurana.
Jaa Somessa

Ainekset

50 g
Hiivaa
5 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 tl
Suolaa
1/2 rkl
(1/2 rkl) kardemummaa
16 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Mantelijauhetta
200 g
Voita

TÄYTE

2 kpl
(300 g) sinihomejuustoa
250 g
Kivettömiä taateleita
4 rkl
Juoksevaa hunajaa
200 g
Pähkinäsekoitusta
4 dl
Kermaviiliä

VOITELUUN

1 kpl
Muna

Näin teet

1

Sulata ja jäähdytä voi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, suola, kardemumma, mantelijauhe ja puolet vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta taikinaan vähitellen kaikki paitsi 2 dl jauhoja. Lisää voisula, vaivaa hyvin. Lisää loput jauhoista ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi eli noin 1 tunti.
Sekoita paketillinen murennettua juustoa kermaviilin joukkoon. Silppua taatelit ja rouhi pähkinät. Kauli taikina jauhotetulla alustalla kahdeksi levyksi (60 x 30 cm). Levitä levyille juusto-kermaviiliseos ja ripottele päälle pähkinät, taatelit ja loppu juusto murennettuna. Valuta päälle hunajaa. Kääri levyt pitkältä sivulta rulliksi. Jätä saumakohta alapuolelle.
Leikkaa rullista terävällä veitsellä kolmikulmaisia paloja. Nosta palat pystyyn niin, että kapea kohta on ylöspäin. Paina sormella kapea kohta pöytää kohti. Kohota puusteja liinan alla 20 minuuttia. Voitele vatkatulla munalla. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Resepti
Sofie Sergelius ja Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja66 g1191 g
Proteiinia15 g277 g
Rasvaa26 g465 g
Kuituja5 g87 g
Energiaa kj2382 42880
Energiaa kcal569 10245

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 50 g Hiivaa

  • 2 tl Suolaa

  • 0,5 rkl (1/2 rkl) kardemummaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja66 g1191 g
Proteiinia15 g277 g
Rasvaa26 g465 g
Kuituja5 g87 g
Energiaa kj2382 42880
Energiaa kcal569 10245

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 50 g Hiivaa

  • 2 tl Suolaa

  • 0,5 rkl (1/2 rkl) kardemummaa

Resepti
Sofie Sergelius ja Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.