Homejuusto-pähkinäpuustit

Arvostele resepti
18 Kappaletta

Suolaisen makeat puustit maistuvat sekä teen että glögin seurana.

Ainekset

MääräAinesosa
50 ghiivaa
5 dlmaitoa
2 kplkananmunaa
2 dlsokeria
2 tlsuolaa
1/2 rkl(1/2 rkl) kardemummaa
16 dlvehnäjauhoja
3 dlmantelijauhetta
200 gvoita

Täyte

2 kpl(300 g) sinihomejuustoa
250 gkivettömiä taateleita
4 rkljuoksevaa hunajaa
200 gpähkinäsekoitusta
4 dlkermaviiliä

Voiteluun

1 kplmuna

Valmistus

  1. 1

    Sulata ja jäähdytä voi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, suola, kardemumma, mantelijauhe ja puolet vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta taikinaan vähitellen kaikki paitsi 2 dl jauhoja. Lisää voisula, vaivaa hyvin. Lisää loput jauhoista ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi eli noin 1 tunti.
    Sekoita paketillinen murennettua juustoa kermaviilin joukkoon. Silppua taatelit ja rouhi pähkinät. Kauli taikina jauhotetulla alustalla kahdeksi levyksi (60 x 30 cm). Levitä levyille juusto-kermaviiliseos ja ripottele päälle pähkinät, taatelit ja loppu juusto murennettuna. Valuta päälle hunajaa. Kääri levyt pitkältä sivulta rulliksi. Jätä saumakohta alapuolelle.
    Leikkaa rullista terävällä veitsellä kolmikulmaisia paloja. Nosta palat pystyyn niin, että kapea kohta on ylöspäin. Paina sormella kapea kohta pöytää kohti. Kohota puusteja liinan alla 20 minuuttia. Voitele vatkatulla munalla. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 50 g Hiivaa, 2 tl Suolaa, 0,5 rkl (1/2 rkl) kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sofie Sergelius ja Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä