Hummeri gratinoituna
Hummeri gratinoituna
Yhteistyössä

Hummeri gratinoituna

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkeitettyä hummeria, à n. 450 g

Bechamelkastike

1 1/2 rklvoita
1 1/2 rklvehnäjauhoja
2 dlkulutusmaitoa
100 gvästerbotten-juus toa
1 rkltilliä
vaniljasuolaa
muutama tippa tabascoa

Valmistus

  1. 1

    Halkaise tukevalla veitsellä ensin ensin keskeltä kohti pyrstöä. Käännä hummeri ympäri ja halkaise pääpuoli.

  2. 2

    Poista silmien takana olevat pussit. Poista suoli pyrstöstä. Irroita sakset ja jalat. Murra sakset muutamasta kohdasta lihaa rikkomatta ja vedä liha ulos saksista. Nosta pyrstöliha kuoresta ja paloittele se.

  3. 3

    Valmista kastike sulattamalla voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja mausteet ja keitä 5 minuuttia.

  4. 4

    Poista kattila levyltä. Raasta juusto ja silppua tilli ja lisää ne hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen.

  5. 5

    Sekoita hummerinliha kastikkeen joukkoon ja seos tyhjään hummerikuoreen.

  6. 6

    Gratinoi 225-asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes muhennos on saanut hieman väriä.

  7. 7

    Pane hummerinpuolikas lautaselle ja tarjoa paahtoleivän sekä lehtisalaatin kera.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä