Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hummeri gratinoituna

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
keitettyä hummeria, à n. 450 g

Bechamelkastike

1 1/2 rkl
voita
1 1/2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
kulutusmaitoa
100 g
Västerbotten-juus toa
1 rkl
tilliä
vaniljasuolaa
muutama tippa tabascoa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Halkaise tukevalla veitsellä ensin ensin keskeltä kohti pyrstöä. Käännä hummeri ympäri ja halkaise pääpuoli.

2

Poista silmien takana olevat pussit. Poista suoli pyrstöstä. Irroita sakset ja jalat. Murra sakset muutamasta kohdasta lihaa rikkomatta ja vedä liha ulos saksista. Nosta pyrstöliha kuoresta ja paloittele se.

3

Valmista kastike sulattamalla voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja mausteet ja keitä 5 minuuttia.

4

Poista kattila levyltä. Raasta juusto ja silppua tilli ja lisää ne hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen.

5

Sekoita hummerinliha kastikkeen joukkoon ja seos tyhjään hummerikuoreen.

6

Gratinoi 225-asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes muhennos on saanut hieman väriä.

7

Pane hummerinpuolikas lautaselle ja tarjoa paahtoleivän sekä lehtisalaatin kera.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.