Huokein kotipulla - Yhteishyvä

Huokein kotipulla

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 l
Maitoa tai omenamehua
3/4 kpl
(n. 35 g) hiivaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 kg
Vehnäjauhoja
100 - 150 g
Leivontamargariinia

VOITELUUN

1 kpl
Muna

PINNALLE

Sokeria ta korppujauhoja

Näin teet

1

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai mehuun. Lisää sokeri ja suola sekä vähitellen sekoittaen jauhoja.Lisää loput jauhot ja huoneenlämmössä pehmennyt rasva. Alusta taikina käsistä tai kulhon reunoista irtoavaksi, kiinteäksi ja sileäksi palloksi. Ripottele sen pintaan kulhossa hiukan jauhoja ja peitä kulho puhtaalla pyyhkeellä tai muovilla.Kohota taikina lämpimässä kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa sitä hetki käsin. Jaa taikina kahtia ja kumpikin pala kolmeen. Pyöritä palat kuudeksi pitkäksi säikeeksi ja letitä niistä kaksi palmikkoa. Nosta palmikot pellille ja kohota taas pyyhkeen alla kaksinkertaisiksi.Voitele pinta munalla ja koristele sokerilla tai korppujauheella. Kypsennä pitkot uunin alaosassa 200 asteessa. Kypsymisaika on noin 30 minuuttia.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 28.12.2004
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa