Huokein kotipulla

Nappaa talteen!
| 1/2 l | maitoa tai omenamehua |
| 3/4 kpl | (n. 35 g) hiivaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kg | vehnäjauhoja |
| 100 - 150 g | leivontamargariinia |
| Voiteluun | |
|---|---|
| 1 kpl | muna |
| Pinnalle | |
| sokeria ta korppujauhoja | |
- 1.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai mehuun. Lisää sokeri ja suola sekä vähitellen sekoittaen jauhoja.Lisää loput jauhot ja huoneenlämmössä pehmennyt rasva. Alusta taikina käsistä tai kulhon reunoista irtoavaksi, kiinteäksi ja sileäksi palloksi. Ripottele sen pintaan kulhossa hiukan jauhoja ja peitä kulho puhtaalla pyyhkeellä tai muovilla.Kohota taikina lämpimässä kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa sitä hetki käsin. Jaa taikina kahtia ja kumpikin pala kolmeen. Pyöritä palat kuudeksi pitkäksi säikeeksi ja letitä niistä kaksi palmikkoa. Nosta palmikot pellille ja kohota taas pyyhkeen alla kaksinkertaisiksi.Voitele pinta munalla ja koristele sokerilla tai korppujauheella. Kypsennä pitkot uunin alaosassa 200 asteessa. Kypsymisaika on noin 30 minuuttia.
Huokein kotipulla
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 l | maitoa tai omenamehua |
| 3/4 kpl | (n. 35 g) hiivaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kg | vehnäjauhoja |
| 100 - 150 g | leivontamargariinia |
Voiteluun | |
| 1 kpl | muna |
Pinnalle | |
| sokeria ta korppujauhoja | |
Valmistus
- 1
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai mehuun. Lisää sokeri ja suola sekä vähitellen sekoittaen jauhoja.Lisää loput jauhot ja huoneenlämmössä pehmennyt rasva. Alusta taikina käsistä tai kulhon reunoista irtoavaksi, kiinteäksi ja sileäksi palloksi. Ripottele sen pintaan kulhossa hiukan jauhoja ja peitä kulho puhtaalla pyyhkeellä tai muovilla.Kohota taikina lämpimässä kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa sitä hetki käsin. Jaa taikina kahtia ja kumpikin pala kolmeen. Pyöritä palat kuudeksi pitkäksi säikeeksi ja letitä niistä kaksi palmikkoa. Nosta palmikot pellille ja kohota taas pyyhkeen alla kaksinkertaisiksi.Voitele pinta munalla ja koristele sokerilla tai korppujauheella. Kypsennä pitkot uunin alaosassa 200 asteessa. Kypsymisaika on noin 30 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












